Skip to content

Ospeldijk is een veilige kern….

Redactie
2 maart 2016 | 21:54

Advertentie

Veiligheidsavond OspeldijkWoensdagavond was er een veiligheidsavond georganiseerd door de gemeenschapsraad Ospeldijk in samenwerking met politie en de gemeente Nederweert. De burgemeester opende de avond met de woorden dat het helemaal in deze tijd past om te praten over veiligheid.

In januari heeft de politie samen met een afvaardiging van de dorpsraad een “veiligheidsschouw” gehouden in Ospeldijk. Er zijn weinig tot geen meldingen van overlast en de sociale controle is heel groot. Voornamelijk de donkere straten aangrenzend aan de dorpskern zijn een punt van aandacht. Veel bewoners lopen hier ’s avonds met hun hond wat soms gevaarlijke situaties oplevert volgens Petra Verdonschot en Hedwig Smeets van de Dorpsraad Ospeldijk. Ook het niet functioneren van de zes lantaarnpalen rondom de ingang van bezoekerscentrum De Pelen wordt onder de aandacht gebracht. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat de gemeente voortvarend aan de slag is gegaan en dat de lantaarnpalen inmiddels weer werken.

Veiligheidsavond Ospeldijk 2

Tijdens de wijkschouw werd duidelijk dat er ook in Ospeldijk wel wat achterdeuren open staan. Verlicht donkere plekken rondom je woning en sluit ramen en deuren, ook al ga je maar voor 10 minuten weg! “Goede verlichting rondom maar ook zeker in huis kost op jaarbasis maar 10 à 15 euro. Het zorgt er wel voor het dievengilde je voorbij loopt“, aldus de wijkagent.

Burgemeester Evers riep de aanwezigen op om nu te melden waar het wat betreft veiligheid in Ospeldijk beter zou kunnen. Hij belooft dat er op korte termijn naar gekeken gaat worden en ook een terugkoppeling wordt gegeven. Kleine zaken worden daar waar mogelijk zo snel mogelijk opgelost.

Tijdens de informatieavond bij de Vakantiehuis de Meulen waren ruim 60 geïnteresseerden aanwezig. Namens de dorpsraad gaf Petra Verdonschot een toelichting op de BuurtWhatsapp-groep. Aanmelden voor de groep kan via het formulier dat huis aan huis is verspreid.

Veiligheidsavond Ospeldijk Ron Wijen

Ron Wijen van Tetusafe Bouwkundige Beveiliging liet met eenvoudige voorbeelden en gereedschappen zien hoe dieven zich toegang kunnen verschaffen bij een openstaand kiep-raam of een deur die niet op het nachtslot zit. Ook Hubo Duijts en Fixet uit Nederweert-Eind waren aanwezig met producten die kunnen bijdragen aan het veiliger maken van je woning.

Voorbeeld van een Whatsapp groep in de buurt

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie