Skip to content

Project Bij-ZZZaak krijgt vervolg

Glendi
7 maart 2016 | 17:00

Advertentie

Stichtingsbestuur Bijzaaak Nederweert-1Het initiatief van Lei Reemers om de bijen een handje te helpen, krijgt vervolg. Sinds Lei begin vorig jaar vernam dat het slecht gaat met de bijen heeft hij zich voorgenomen om zich in te zetten voor deze insecten. Bijen en vlinders worden met uitsterven bedreigd en dit heeft effect op de natuur en ons voedsel omdat driekwart van onze landbouwproducten afhankelijk is van deze bestuivers.

Door tuinen, groensingels en bermen zo in te richten dat er een beter leefklimaat ontstaat, kun je er al voor zorgen dat bijen beter kunnen gedijen. Dit kan eenvoudig door elementen aan te leggen waar ze graag in huizen met daaromheen voldoende planten en bloemen als voeding, zogenaamde bijenbiotopen. Ook in je eigen tuin kun je met kleine aanpassingen deze solitaire ofwel wilde bijen helpen. Even ter info: ze steken niet! Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Lei via 0495 – 626 362 (in de avonduren) of stuur een e-mail met daarin je telefoonnummer naar leireemers@gmail.com. Hij belt je dan op een later tijdstip terug.

Bij-ZZZaak

Om een en ander goed te kunnen regelen is onlangs de stichting Bij-ZZZaak in het leven geroepen. In deze stichting nemen deel: Lei Reemers, André Jacobs (Zorgboerderij Bosserhof), Jos Beelen (Eynderhoof), May Reemers en Renie van den Dungen (Zorgcentrum St. Joseph).

Ook het eerste element, gemaakt door vrijwilligers van Eynderhoof, zal binnenkort onthuld worden. Dit kunstwerk dat tevens een mooie eyecatcher is voor Nederweert wordt geplaatst nabij zorgcentrum St. Jozef. Verder staan er nog een aantal acties op stapel, maar hierover later meer.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie