Skip to content

Fokpaardendag en Jaarmarkt Weert

Redactie
9 maart 2016 | 10:34

Advertentie

2015.025 - Fokpaardendag - touwtrekken trekpaardDe traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt vinden dit jaar plaats op zaterdag 19 maart 2016 in de binnenstad van Weert. De gezellige Jaarmarkt begint al om 9.00 uur. En vanaf 10.00 uur kan iedereen een bezoek brengen aan de Paardenmarkt met keuringen, shows en overige (kinder)activiteiten. De toegang is gratis. Het evenement speelt zich traditiegetrouw af in de hele binnenstad. De Fokpaardendag vindt plaats op het Kasteelplein.

Fokpaardendag

Op het Kasteelplein vinden de keuringen plaats. Hier kunnen de bezoekers een honderdtal trekpaarden, haflingers en shetlandpony’s bewonderen. Tijdens deze editie van de Fokpaardendag valt de jongen of het meisje die het beste zijn of haar pony kan presenteren in de prijzen. Tegelijkertijd verzorgen een hoefsmid, paardentandarts en paardenmasseuse demonstraties. Aansluitend kan men ‘s middags genieten van prachtige shows. Voor het eerst zullen dan Tinkers te zien zijn. Dit is een Iers paardenras met bijzondere kenmerken. Laat u verrassen!

Koetsentocht, kinderboerderij en tractoren
Op deze feestelijke dag kan men gratis deelnemen aan de koetsentocht. Er rijden verschillende prachtige koetsen rond. Opstappen kan aan het Kasteelplein. De koetsen maken een ronde door de binnenstad en over de singels.

Voor de kinderen is er op de Hoge Kei een kinderboerderij ingericht. Zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen. En natuurlijk kunnen de kleintjes ook nu weer ponyrijden. In de Hegstraat staan de opvolgers van de trekpaarden: tractoren. De paarden van tegenwoordig (PK’s) zitten onder de motorkap.

programma fokpaardendag 2016

Kijk voor meer informatie op www.weerterfokpaardendag.nl en like onze facebookpagina www.facebook.com/fokpaardendag.

Jaarmarkt

De Jaarmarkt wordt gehouden op de vaste marktterreinen Nieuwe Markt, Van Berlostraat, Meikoel en Markt. En dit wordt uitgebreid met extra locaties in de Beekstraat, Langstraat, Stationsstraat en het pleintje op de hoek van Stationsstraat en Wilhelminasingel. De Jaarmarkt begint om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Vooral op de extra locaties staan, net als voorgaande jaren, de standwerkers die met een aanstekelijk verhaal hun handel aanprijzen. Daarnaast is er ook van alles te koop dat niet wekelijks op de markt wordt aangeboden. Kortom, een aantrekkelijk aanbod en voor elk wat wils.

Parkeren en omleiding
De parkeerplaatsen op de Hoge Kei, Kasteelplein en Ververshof zijn niet beschikbaar. Alle andere parkeerplaatsen en parkeergarages blijven bereikbaar. Kijk voor meer informatie op www.weert.nl/parkeren. Een deel van de Kasteelsingel is afgesloten, vanaf de Oelemarkt tot aan de Jan van der Croonstraat. Het verkeer wordt omgeleid via Biest en Recollectenstraat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie