Skip to content

Ontwikkeling plan Wijen stap dichterbij

Redactie
15 maart 2016 | 22:06

Advertentie

Raadsvergadering in NederweertAls het centrum van Nederweert in de toekomst goed wil blijven functioneren, is een adequate huisvesting van supermarkten noodzakelijk aldus het college van Nederweert. Het college heeft hiervoor een “ontwerp-detailhandelsstructuurvisie” opgesteld.

De raad heeft vanavond ermee ingestemd om deze visie ter inzage te leggen en heeft het college opdracht gegeven om een aantal zaken ter hand te nemen en op onderdelen met uitgewerkte plannen terug te komen in de raad. Dit betekent dat er dus ook verdere plannen gemaakt gaan worden voor de ontwikkeling van de locatie Wijen, exclusief dagwinkels.

De verschillende fracties vonden elkaar snel als het ging over de noodzaak van het ontwikkelen van het Lambertushof en de nadere en vooral snelle uitwerking van de maatregelen om de verkeersstructuur en de bereikbaarheid van het centrum van Nederweert te verbeteren. De discussie ging vooral over de noodzaak om plan Wijen te ontwikkelen. Fractie JAN en PvdA zijn hier op tegen. Beide fracties willen vooral inzetten op het Lambertushof en pas daarna bekijken of en wat er ontwikkeld kan worden op de locatie Wijen.

VVD en CDA stemden in met het voorstel inclusief de inzet om verder te gaan met de ontwikkeling van plan Wijen. Mevrouw Scheepers merkte hierbij op dat de VVD van mening is dat de ondernemers aan het Lambertushof lang genoeg de tijd hebben gehad om te ontwikkelen. “Misschien is de ontwikkeling van plan Wijen een extra stimulans.”

De raad heeft het college verder opdracht gegeven om gestructureerd aan de slag te gaan met alle partners in het centrum zoals ondernemers, vereniging van vastgoedeigenaren en horeca. Wethouder Mackus onderstreepte het belang van deze samenwerking. Met de uitwerking van de verschillende onderdelen is immers nog de nodige tijd gemoeid zowel op planologisch als financieel gebied.

Bekijk hier het complete voorstel van het College

Advertentie

5 Reacties

  1. Een volle zaal, Een 4 tal insprekers. 3 mbt Centrumplan. Het was zeer overtuigend. Dit alles om de Raad en het College in te laten zien dat ze op de verkeerde route zitten.
    Helaas, met uitzondering van JAN en PVDA, is het tegen dovenmansoren praten. College en coalitie (CDA,VVD) gaan volledig voorbij aan de mening/wens van de burgers en zelfs de belanghebbenden. Hoe eigenzinnig kan een college zijn?
    De vertegenwoordiger van de vastgoedeigenaar deed een geweldig goed en onderbouwd verhaal. Legde zeer goed de vinger op de zere plek (zeker van zijn vader geleerd). Het is geen democratie voeren maar op een slinkse wijze je zin doordrijven en de burgerparticipatie geheel negeren!
    Als een oud- nederweertenaar met gerespecteerde naam op deze wijze naar het College wijst dan mag je dat heel serieus nemen en eens heel goed na gaan denken. De opmerking van de voorzitter was dan ook absoluut niet terecht. De inspreker heeft het helaas bij het rechter eind.
    Beschamend voor Nederweert hoe het er in Nederweert eraan toe gaat. Enkele mensen willen kost wat kost hun zin doordrijven. Niet voor Nederweert maar voor hunzelf.
    Hoe zou het toch komen dat steeds meer burgers zich van de politiek afkeren??

    • Alsof Sjefke weet wat alle burgers willen?
      Vertel liever wat je er dan goed onderbouwd aan vind in plaats van standaard zeggen dat iemand zijn zin door drijft. We kunnen ook roepen dat JAN overal tegen is en alle nieuwe ontwikkelingen tegen houdt? Dat zorgt er natuurlijk voor dat mensen enthousiast worden van de politiek?

      • Dat klopt JAN is overal tegen dat kun je ook zeggen!
        Zie de Action te bang en schijterig om eens een keer je nek uitte steken
        Want als je ziet hoe Weert de zaken aanpakt tbv de kazerne en het oude stadhuis.
        Daar zitten binnen een recordtijd allerlei nieuwe bedrijfjes in.
        Of Roermond iedereen was er op tegen maar van Rey dreef zijn zin door en nu heeft Roermond een prachtig Outletcenter waar mensen van heinde en verre naar toe gaan!
        Want stilstand is ACHTERUITGANG!

  2. Je snapt het helemaal. Alle belanghebbenden aanwezig. Alles wat zij inbrengen wordt in de “la gestopt”. Even je ogen opendoen, of ben je een van die raadsleden, die met de ogen dicht klakkeloos alles volgen?

    • Was dat zijn onderbouwend verhaal? Hoop voor die vastgoedeigenaar niet dat ie € 300,= per uur heeft gekost!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie