Skip to content

Joep in de ban van de Boekenweek – Spanning

Redactie
17 maart 2016 | 20:00

Advertentie

Joep boeken SpanningTot en met zondag staat bij Bruna Nederweert alles in het teken van de Boekenweek. Deze 81e Boekenweek heeft als motto ‘Was ich noch zu sagen hätte’. “Dit jaar gaan we ook de grens over,“ aldus Joep. “Naar onze oosterburen, maar ook naar het westen, zuiden en noorden. Want met boeken van buitenlandse schrijvers kom je overal!

Joep Gommans van de Bruna in Nederweert maakt deze week elke dag een boekkeuze uit een bepaalde categorie. Vandaag een aantal recensies uit de categorie Spanning.

De DoodsvogelDe Doodsvogel

Samuel Bjørk – € 17,99



De doodvogel van de Scandinavische schrijver Samuel Bjørk is het vervolg op zijn bestseller Ik reis alleen.
Het politieduo Holger Munch en Mia Krüger keren terug in een psychologisch indringende thriller.
Een tienermeisje is ritueel vermoord en het onderzoeksteam van Munch wordt op de zaak gezet. De bijdrage van superrechercheur Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met zelfmoordneigingen en verslaving. Dan duikt er een verontrustend filmpje op dat nieuwe details prijsgeeft. Ondertussen zit Munchs dochter midden in een emotionele crisis en komt ze in contact met een zeer zieke geest…

Van ik reis alleen zijn er inmiddels 60.000 exemplaren verkocht. Ook De Doodvogel belooft een succes te worden!

DochterDochter

Rosamund Lupton – € 10

De schrijfster Lupton kennen wer van haar succesvolle debuutthriller Zusje, wat uiteindelijk een fenomenale internationale bestseller is geworden.

Als Yasmin met haar tienjarige dove dochter Ruby haar man Matt achternareist, die in de bevroren wildernis van Alaska een natuurfilm opneemt, wordt ze bij aankomst opgevangen door een agent.

De politie vertelt hun dat bij een brand in het dorp Anaktue 23 mensen zijn omgekomen. Matt is vrijwel zeker het vierentwintigste slachtoffer; zijn lichaam is niet gevonden, maar zijn trouwring wel. Omdat er na de brand nog een keer is gebeld met zijn telefoon, weigert Yasmin te geloven dat Matt dood is. Sterker nog, ze weten zeker dat hij leeft…

Tot op de bodemTot op de bodem

Lisa Gardner – € 19,90



Speciaal geselecteerd voor de vele liefhebbers van Karin Slaughter!

Op wonderlijke wijze heeft Nicole Frank een auto-ongeluk overleefd. Als de politie haar verhoort, heeft ze het over een klein meisje dat bij haar in de auto zat. De politie kan echter geen spoor van dit meisje ontdekken…

Ook Dagblad De Limbuger is dit boek niet ontgaan. Onlangs kwalificeerde zij Tot op de bodem met vier sterren.

De KraamhulpDe Kraamhul

Esther Verhoef – € 15



Alhoewel dit boek verscheen in het voorjaar van 2014, willen we je onze positieve aanbeveling niet onthouden. Esther Verhoef is hot en daarom is De Kraamhulp, na het succes van Lieve mama, nu voordeling heruitgeven.
Een pasgeboren baby, een gezin op het intiemste en kwetsbaarste moment van hun leven… en een psychopathische kraamverzorgster.

De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Ik ben PelgrimIk ben Pelgrim

Terry Hayes – € 12,50



Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek. Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. 
Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Ik ben Pelgrim dompelt de lezer onder in de duistere wereld van het intrigerende titelpersonage en laat hem geen moment naar adem happen. De vele bladzijden zullen sommigen doen afschrikken, maar de ruim 700 pagina’s zijn meer dan de moeite waard! En: kortademige lezers zijn bij dezen gewaarschuwd!

DonderdagskinderenDonderdagskinderen

Nicci French – € 6,95 (Alleen bij Bruna!)



Donderdagskinderen van Nicci French is het vierde spannende deel van de Frieda Klein-thrillerserie. 

Wanneer een vroegere schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter Becky haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda met de dochter te gaan praten. Becky vertelt Frieda dat ze is aangevallen, wat bij Frieda sterke herinneringen oproept aan een aanval op haarzelf, jaren eerder. Langzamerhand raakt Frieda ervan overtuigd dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. Frieda gaat in Donderdagskinderen terug naar het verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten; ze ontmoet oude bekenden en is ervan overtuigd dat de dader zich onder hen bevindt…

We lezen een beklemmende schets van hoe wreed tienervriendschappen kunnen zijn. Exclusief bij Bruna nu voor maar € 6,95.

LEES MEER

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie