Skip to content

Jubilarissen gehuldigd bij St. Lucie Nederweert-Eind (Foto’s)

27 maart 2016 | 15:49

jubilarisen Schutterij St Lucie Nederweert-eind-19Traditiegetrouw opent schuttersgilde St. Lucie op Eerste Paasdag het nieuwe schuttersseizoen met een uitgebreide brunch in hun thuishaven café-zaal Bi-j Le-nie in Nederweert-Eind. Voor de plechtigheden overhandigde Tinus Stienen, het langstlevende lid sinds de oprichting, een waardecheck van 1.000 euro aan de vereniging. Na de brunch werden vier jubilarissen gehuldigd:  Ayla Beerens, Willem van Gog, They Tullemans en Frans van Eijk.

Ayla Beerens is inmiddels 10 jaar bij het majorettepeloton van de vereniging. Ayla is zeer gedreven en leerzaam en behaalde al op jonge leeftijd het Face 1 diploma. Wekelijks is ze aanwezig bij de repetities en biedt ze graag een helpende hand bij de trainingen van de minirettes. Samen met haar zus is ze een succesvol duo tijdens concoursen en ze staat altijd op het podium van de jeugdbontemiddagen van de Krielkes. Ook draagt ze graag haar steentje bij aan de bondsfeesten, het OLS communicanten afhalen en het afhalen van de wandelaars van de vierdaagse.

Willem van Gog is 25 jaar lid van schutterij St Lucie. Willem heeft altijd achteraan gelopen in de optocht. Soms een beetje naar voren of naar achter, maar graag alles in de gaten houdend. Nu is hij vaandeldrager met groot vertrouwen en verantwoordelijkheid. Hij is sinds 1997 bestuurslid van de vereniging. Als sinds jaar en dag brengt hij met de auto blaadjes rond en helpt hij bij de materialen. Willem is overal inzetbaar.

Thieu Tullemans is 40 jaar lid van schutterij St Lucie. Thieu draagt nog altijd met trots zijn uniform tijdens bepaalde verplichtingen. Hij is jaren bestuurslid geweest en draagt de verantwoordelijkheid voor lokaal Liebe, toen nog een keet met een wc-wagen. Als sinds het begin maakt hij “keugel“ voor de vereniging. In 1980 is hij koning geweest. Thieu was verantwoordelijk voor bondsfeesten, aanlegpaol, rekenen en was altijd alle dagen op de wei. Hij is jaren commandant geweest. Dit heeft hij in 1999 overgedragen aan Marc. Als dank is hij toen officier geworden.

Gouden speld OLS

Frans van Eijk is 50 jaar lid van St Lucie. Hiervoor kreeg hij van een afgevaardigden van de OLS federatie een Gouden Speld op gespeld en natuurlijk ook een onderscheiding van St Lucie zelf. Frans heeft in de afgelopen 50 jaar heel veel functies bekleed. Eerst muziek maken, later achterop en toen officier van zijn verdienste. In 1976, vandaag 40 jaar geleden, is hij koning geweest. Hij is de rust zelf en kan genieten van de momenten. Hij gaat met plezier naar Liebe en werkt nog altijd aan de “stekskes”. De voorzitter hoopt dat hij dit nog lang blijft doen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Allen Gefeliciteerd met jullie jubileum.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie