Skip to content

Koers gaat door!

Glendi
29 maart 2016 | 16:15

Advertentie

Team-koers_bewerkt_bannerversieLVO Weert gaat per 1 augustus 2016 van start met een nieuwe onderwijsvorm onder de naam ‘Koers’. Koers is een nieuw onderwijsconcept voor de onderbouw mavo, havo en atheneum waarbij de leerling zelf richting geeft aan en eigenaar is van zijn leerproces.

Na de drukbezochte informatieavond op maandag 14 maart hebben zich in totaal 53 leerlingen aangemeld; 19 leerlinge met een mavoadvies, 30 met een havoadvies en 4 met een atheneumadvies. Dat betekent dat de doelstelling van 40 leerlingen ruimschoots gehaald is. Loting zal nu bepalen welke leerlingen er volgend jaar binnen Koers gaan starten.

Loting
Bij de loting wordt gekeken naar een goede verdeling tussen de verschillende onderwijsstromen, leerlingen met een specifieke ondersteuningsvraag en tussen jongens en meisjes. De loting vindt deze week plaats onder het toeziend oog van een notaris. Leerlingen die worden uitgeloot, worden ingedeeld op de school waar ze zich in eerste instantie hebben aangemeld. De leerlingen ontvangen deze week persoonlijk bericht.

Koers
In de afgelopen maanden is een gedreven docententeam binnen LVO-Weert aan de slag gegaan met de vraag: ‘Hoe kunnen wij ons onderwijsaanbod nog verder ontwikkelen?’ Oftewel: ‘Hoe zou het onderwijs eruit zien als we het opnieuw vorm mochten geven?’ De antwoorden op deze vragen zijn verwerkt in het onderwijsconcept genaamd Koers. Binnen Koers werken vakdocenten en leerlingen samen aan een brede ontwikkeling van de leerling, waarbij zoveel mogelijk uitgegaan wordt van de kwaliteiten en interesses van de leerling. Dit alles gebeurt in een omgeving die inspirerend werkt en veel minder regulerend.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hoogspanningsmast-beschadigd-Zandstraat-Kelpen-Oler-2
Deze extra verbinding is nodig volgen TenneT
7 oktober 2024 | 9:12
2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49

Advertentie