Skip to content

6 jaar cel voor 31-jarige man uit Weert

Redactie
29 maart 2016 | 20:47

Advertentie

uitspraak rechtbankEen 31-jarige man uit Weert heeft dinsdag in hoger beroep 6 jaar cel gekregen voor poging tot doodslag op een andere man. Het hof acht in tegenstelling tot het OM en de rechtbank Limburg poging tot moord niet bewezen. De man moet het slachtoffer ook 5000 euro smartengeld betalen.

De schietpartij vond plaatst op 15 maart 2014 op de Stalberg in Boshoven, Weert. Hierbij raakte een roen 28-jarige Weertenaar gewond. De verdachte en het latere slachtoffer kwamen elkaar tegen bij het uitgaan. Er speelden al langer een conflict wat die avond in een café escaleerde. De verdachte is daarna naar huis gegaan en terug gekomen met een geladen revolver. Via telefonisch contact werd er over en weer gedreigd en zijn doodsbedreigingen geuit. Daarna kwamen ze elkaar weer tegen op straat en de verdachte heeft toen meerdere keren geschoten. De eerste keer schoot hij in de lucht, de tweede keer raakte het slachtoffer in de schouder.

Het hof vindt dat er sprake is van een poging tot doodslag en niet van poging tot moord. De verdachte heeft weliswaar voldoende tijd gehad om na te denken over zijn voornemen om zich met een revolver te begeven naar het slachtoffer en in zijn te schieten, hetgeen aanwijzingen zou kunnen opleveren voor het aannemen van voorbedachte raad. Echter, als de verdachte de aangever had willen doden, had hij daartoe alle gelegenheid, tijd en ruimte gehad.

Een poging tot doodslag is een zeer ernstig strafbaar feit. Indien het feit tot de dood van de aangever zou hebben geleid, dan zou als vertrekpunt voor de strafoplegging een gevangenisstraf van 10 jaar aan de orde kunnen zijn. Verdachte heeft met zijn handelwijze een zeer groot en levensbedreigend gevaar voor de aangever in het leven geroepen. De aangever had een wond in de rechterschouder en is enkele weken na het incident geopereerd om de kogelpunt te verwijderen. Hem is veel leed en angst toegebracht, aldus de rechtbank

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie