26 april 2006 opende het prachtig gerestaureerde horecapand Bi-j Siem voor het eerst haar restaurant deuren. Hendrik-Jan Reinders was de eerste uitbater, die Bi-j Siem op de culinaire kaart zette. Op 3 juni 2014 werden Margriet en Herman Poell, ondernemers echtpaar uit Nederweert, de trotse nieuwe eigenaren van Bi-j Siem. ‘Saame’ met hun nieuwe team brengen zij met een vernieuwde formule de eeuwenoude geschiedenis weer volop tot leven. Onder het motto, “Wat goed is mag niet verloren gaan!”
Saame Bi-j Siem
10 jaar traditie en avontuur Bi-j Siem
Sinds 1659 komt het leven ‘saame’ Bi-j Siem. Herman en margriet zetten die eeuwenoude traditie, in een modern jasje, voort. ‘Saame’ aan de koffie, ‘saame’ lunchen, borrelen of heerlijk tafelen. ‘Saame’ feesten, gedenken, vergaderen of de geheime ontdekken van de gewelvenkelder. Het kan allemaal Bi-j Siem, in het mooiste pand van Nederweert waar de Gezusters Siem jarenlang hun dorpscafé met dorpscafé met kruidenierswinkel runden.
10 jaar Bi-j Siem
26 april a.s. bestaat restaurant Bi-j Siem 10 jaar. Dit wordt gevierd met een feestelijk programma. In de feestweek staan van woensdag 27 april t/m zondag 1 mei diverse (culinaire) activiteiten op de agenda.
Woensdag 27 april, Koningsdag
Vanaf is het zomerterras op het Lambertushof geopend. Er zijn diverse kinderactiviteiten en wordt er gratis popcorn uitgedeeld. ’s Avonds kunt u ‘saame’ reserveren voor het “Koningsmenu”, een viergangen verrassingsmenu(keuze vis of vlees) voor de speciale jubileumprijs van 3×10 euro.
Donderdag 28 april, “Pasta avond, 3 keer anders”
U kunt kiezen uit drie smaakvolle pastagerechten voor de prijs van € 10,00. Met een heerlijke Italiaanse huiswijn voor € 10,00 per fles wordt het ‘saame’ genieten.
Vrijdag 29 april, “Apspergeavond”
De avond staat volledig in het teken van het “witte goud”. Deze avond wordt opgeluisterd door de Confrérie de l’ asperge de Limbourgondië. De Confrérie is een vereniging met ruim 300 leden(waaronder zeer veel prominenten) en is opgericht in 1980. Zij heeft als doel het bevorderen van de (Noord) Limburgse asperge cultuur.‘Saame” met burgemeester Evers en echtgenote, wethouder Mackus en de heer en mevrouw Wijen, pandeigenaren, als eregasten, wordt het een zeer bijzondere avond. Sfeervolle muziek, mooie wijnen en een gevarieerde zes gangen aspergeparade(4x10euro), samengesteld door chef kok Ruud Peeters, maken de avond compleet. Ontvangst om 19.00uur.
Zaterdag 30 april, “Goud van Oud”
Culinaire- en muzikale klassiekers zijn de perfecte mix voor een gezellig avondje ‘saame’uit. Chef Ruud Peeters heef een ongeëvenaarde reputatie in de regio met zijn Ruuds Klassiekers. (H)eerlijke producten van weleer met lef en passie bereid. Een ode aan het ‘van kop tot staart’ concept, de basis voor de menukaart van Bi-j Siem. Het avondje wordt muzikaal omlijst met de alom bekende klassiekers van disco HaRo. Vanaf 19.00uur is het ouderwets ‘saame’ genieten.
Zondag 1 mei, ‘Saame proeven’
‘Saame’ met (lokale) leveranciers wordt de jubileumweek afgesloten met een gevarieerde proeverij. Vanaf 15.00uur kunt u met de unieke Siem flappen bij diverse gezellige kraampjes ‘saame’ verassende gerechtjes, wijnen en speciaal bieren proeven. Met een sfeervolle muzikale omlijsting is gezelligheid gegarandeerd!
Voor meer informatie en/of reserveren voor een van de culinaire jubileumactiviteiten, 0495622001, info@bi-jsiem.nl of www.bi-jsiem.nl
Er zijn nog geen reacties geplaatst