Skip to content

Gratis rolstoel of scootmobiel lenen

Redactie
15 april 2016 | 11:00

Advertentie

Zorg Outlet Medicura Nederweert-2Alle inwoners van gemeente Nederweert kunnen voor enkele dagen gratis een scootmobiel of rolstoel lenen. Dat is handig als je zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Een leen scootmobiel geeft je de vrijheid om er, wanneer je maar wilt, zelfstandig op uit te gaan. Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, of om langs te gaan bij familie of vrienden. Bij de uitleenpunten Haaze-Hoof in Ospel en De Pinnenhof in Nederweert kun je terecht voor het gratis lenen van een rolstoel of scootmobiel.

Jouw voordelen
Een eigen scootmobiel of rolstoel kopen, is niet goedkoop. Ook wanneer je deze vergoed krijgt van de gemeente, betaal je nog steeds een eigen bijdrage. Ook heeft niet iedereen de ruimte om een scootmobiel te stallen. Vanaf nu hoef je je hier geen zorgen meer om te maken, want je kunt een scootmobiel of rolstoel lenen. De uitleen van de hulpmiddelen is dus gratis en mag gedurende maximaal drie aaneengesloten doordeweekse dagen of een weekend worden geleend.

Wanneer en waar?
Inwoners die een scootmobiel of rolstoel willen lenen, kunnen deze ophalen bij het uitleenpunt in Haaze-Hoof. Dit kan op dinsdagmorgen (van 10.00 tot 12.00 uur) en donderdagmiddag (van 14.00 en 16.00 uur) tijdens de inloop van het Ospels Steunpunt. In de kern Nederweert kunt u op dinsdagmiddag terecht bij het uitleenpunt in De Pinnenhof.

Buiten deze tijdstippen kan een telefonische afspraak worden gemaakt met een vrijwilliger die op een afgesproken tijdstip aanwezig is in de Haaze-Hoof, tel. 06-38150114 of in De Pinnenhof, tel. 06-42824664 en de uitleen verder regelt.

Behalve het zelf ophalen en terug brengen van de scootmobiel of rolstoel, is het ook mogelijk om de hulpmiddelen kosteloos thuis te laten brengen en op te laten halen door Medicura tel: 088 007 11 00

Rijvaardig
Een verwijzing of indicatie is niet nodig en er hoeven geen aanvraagformulieren te worden ingevuld. Iedereen die voor het eerst een scootmobiel wil lenen moet, uit veiligheidsoverwegingen, verklaren dat hij/zij rijvaardig is óf eerst een rijvaardigheidstest doen bij Medicura.

Wil je meer informatie over de uitleenservice? Bel dan gerust met Medicura tel: 088 007 11 00.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie