Skip to content

Boksen en kickboksen bij SportivaLife

Redactie
16 april 2016 | 10:00

Advertentie

Visit the beehives _ 8am - 12noonSinds kort is SportivaLife gestart met het geven van verschillende vechtsporten. Wij zijn gestart met boktrainingen op vrijdag avond om 19.00u. Deze les liep zo goed dat we in overleg met Roeg Kuijpers op dinsdag avond om 18.30 nog een extra bokstraining op ons les rooster hebben gezet. Ook kickboksen is een vorm van vechtsport die wij sinds april in ons lesrooster hebben staan. Deze word gegeven op dinsdag om 19.30 en op donderdag om 18.30. Hier onder een mooie uitleg van trainer Roeg hoe deze lessen er uit zien.

Bij het boksen wordt er een gevecht gesimuleerd waarbij er alleen boven de gordel gestoten mag worden. Dat wil zeggen het bovenlichaam en het gezicht. De achterkant van het gezicht en de rug is uitgesloten i.v.m. zenuwen die hier lopen. Bij het boksen heb je een paar bokshandschoenen aan die nodig zijn ter bescherming van jouw vuisten en het lichaam van de tegenstander.

Tijdens de lessen bij Sportivalife zal er veel op techniek getraind worden in combinatie met conditionele training. Veelal wordt er getraind samen met een partner waarbij er bij elkaar op de bokshandschoenen gestoten wordt. Ook zal er veel gestoten worden op de kickbags die beschikbaar zijn.

Sparren wordt wel gedaan op het eind van de les. Dit gebeurd altijd op 50% van je kracht. Het is meer tikken, en absoluut niet bedoeld om elkaar aan blessures te helpen. Het is niet verplicht om hier aan mee te doen. Je kunt in deze tijd ook doorgaan met combinaties oefenen die we eerder besproken hebben tijdens de les. Er mag bij het boksen niet getrapt worden, laat staan knieën gegeven worden, wat gelijk het grootste verschil is met kickboksen, waar dit wel mag.

Bij kickboksen draag je niet alleen een paar bokshandschoenen, maar ook scheenbeschermers. Zoals gezegd mag hierbij gestoten, getrapt en knieën gegeven worden. Er mag gestoten worden op het bovenlichaam en hoofd, en getrapt op de benen, bovenlichaam of hoofd. Ook knieën mogen op het lichaam of op het hoofd gegeven worden. Deze stoten en trappen worden ook vaak weer samen met een partner geoefend. De stoten worden opgevangen op de handschoenen, en de trappen en knieën worden geblokt. Het blokken is een belangrijk onderdeel binnen kickboksen en zal veelvuldig terugkomen.

Tijdens de lessen zul je tijdens het oefenen nooit een trap of knie tegen het lichaam of hoofd krijgen. Met het sparren is dit wel mogelijk, net als stoten op het hoofd of lichaam. Ook hier geld weer dat het sparren gebeurd op 50% van je kracht, en absoluut niet bedoeld is om blessures te krijgen. Het sparren is ook heir niet verplicht.

Beide lessen zijn uitermate geschikt om een berenconditie te krijgen. Daarnaast zal je zelfvertrouwen toenemen, en zijn het simpelweg superleuke lessen in een relaxte sfeer waarbij respect voor elkaar het allerbelangrijkste is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie