Skip to content

De vierde dag

15 april 2016 | 14:00

Henk Evers Burgemeester van NederweertBurgemeester Evers schrijft op zijn blog met enige regelmatig over de actualiteit van de dag. Soms een kritische noot, af en toe een beleidsmatige toon, vaak iets over zijn bezigheden van afgelopen week maar meestal gewoon iets wat de mensen bezig houdt. Zo ook deze keer.

Tijdens een raadsvergadering zijn er vragen gesteld over “een vierde dag live muziek” tijdens de kermis op het Horecaplein in Nederweert. Het hield de gemoederen van ondernemers en sommige raadsleden flink bezig omdat de burgemeester vanuit zijn verantwoordelijkheid aangeven had dat er geen vier dagen achter elkaar live-muziek mag zijn, dit is destijds zo vastgesteld. De afgelopen jaren is hier een uitzondering voor gemaakt vanwege de opening van Brug 15 en opening van de (vernieuwde) Kerkstraat. Beleidsmatig heeft de gemeente het echter anders geregeld en daar wilde de burgemeester zich weer aan conformeren.

De vierde dag

Deze blog gaat over de “vier dagen live muziek” tijdens de kermis op het horecaplein. Een aantal ondernemers had daartoe een verzoek gericht aan de raad en het college. Alhoewel de raad of het college er formeel niet over gaan is er vanuit de gedachte “het moet toch kunnen” door een raadslid een pleidooi gehouden voor de vierde dag. Bewust heb ik toen de boot afgehouden, het was me te kort door de bocht en ik wilde eerst de omwonenden horen. Dat was achteraf gezien ook zeer verstandig.

Als u iets nog iets meer over de achtergronden wilt weten leest u dan snel door mijn vorige blog.

Naast het gesprek dat ik heb gehad met een aantal omwonenden van het horecaplein hebben (chapeau!) de ondernemers en de omwonenden met elkaar gesproken. De omwonenden hebben in dat gesprek een aantal zaken aangedragen. Omdat daar van de zijde van de ondernemers adequaat op is gereageerd verzetten omwonenden zich niet tegen de “vierde dag”. Een en ander is opgenomen in een gespreksverslag en aanvullende mailberichten.

De beslissing die ik neem is gebaseerd op het geluidbeleid bij evenementen. In dat beleid kan ik met een beroep op bijzondere omstandigheden afwijken van de regels. Dat artikel heb ik bijvoorbeeld toegepast toen Brug 15 werd geopend.

Nu is er ook een bijzondere omstandigheid. Ik waardeer het zeer dat de ondernemers de omwonenden hebben opgezocht én vooral dat partijen elkaar hebben weten te vinden.

Daarom ga ik voor de kermis 2016 akkoord met de “vierde dag”. Deze vierde dag wordt niet vastgelegd in het geluidbeleid bij evenementen. Dat zou ook geen soelaas bieden voor de kermis van dit jaar. Voor een dergelijke wijziging is er meer tijd nodig. En alvorens het algemeen beleid kan worden aangepast, is het verstandig de evaluatie, na de kermis, van ondernemers en omwonenden af te wachten. Ook dat is overigens één van de voorwaarden die de omwonenden hebben gesteld.

Omdat ik weet dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp heb ik deze blog geplaatst. Afhankelijk van het tijdstip van postbezorging is vandaag uiteraard het formele besluit door de aanvrager en de vertegenwoordiger van de omwonenden ontvangen.

Advertentie

2 Reacties

  1. en nu ook een vierde dag muziek met de kermis in nederweert eind.

  2. Hebben ze daar ook een kermis.?
    Ze hebben toch al Festeinder, dat moet genoeg zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie