Skip to content

Hippies aan de macht!

16 april 2016 | 20:21

ruben WeekersTegenwoordig staat vrijheid van menigsuiting voorop. Alle meningen, opinies en andere kreten die worden geopperd zijn voorzien van de nodige felheid en beledigingen jegens de tegenpartij. Zonder scheldwoorden, verwensingen of abjecte vergelijkingen is een mening namelijk waardeloos. Je punt maken, dat gaat tegenwoordig alleen door middel van strijd en aanvallen.

Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? De vredelievende teksten op tv of radio die we ooit kenden lijken voorgoed verdwenen. Criticasters worden aangeklaagd en worden metterdaad gebombardeerd tot martelaar van het vrije woord. Overal om ons heen gebeurt het: kijkcijfers van talentenjachten zijn afhankelijk van de sadistische trekjes van juryleden, cartoonisten verdienen niks meer zónder hatelijke spotprentjes en cabaretiers zijn saai wanneer ze niemand belachelijk maken. Vrijheid van meningsuiting is absoluut nodig, maar niet als deze alleen gebruikt wordt om te shockeren.

Zo’n vijftig jaar geleden bestond dit probleem niet. De destijdse vrijheid van meningsuiting was nagenoeg hetzelfde, ware het niet dat niemand de behoefte voelde om dagelijks zijn gal te spuwen op alles wat los en vast zat. Nee, vijftig jaar geleden dansten zonnebrildragende hippies met wijde broeken in de regen. Juist toen, toen zo’n beetje alle denkbare ellende bestond was er niemand die zat te zeiken. Want waarom? Met je kop vol LSD, verscheidene jointjes achter de kiezen en de best wenselijke artiesten op een Woodstock-podium bestaat er namelijk niet zoiets als kromme zin.

Het is een voldongen feit dat wanneer mensen, gehuld in bloemetjesbloezen en wijde broekspijpen, onder invloed veel meegaander zijn. Er zou een stuk minder wrevel en ergernis zijn als het gros van de criticasters met wegdraaiende ogen en kwijlende mondhoeken zijn/haar punt duidelijk probeert te maken. We willen daarom terug naar het hippietijdperk, onder leiding van de PVH (Partij Voor de Hippies) keert de positiviteit en verdraagzaamheid terug. Hippies aan de macht!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie