Skip to content

Eerste overwinning Fortutas meiden B in de Topklasse

Redactie
23 april 2016 | 20:13

Advertentie

Meiden B VC Fortutas-Het was weer een zwaar weekend voor de meiden van VC Fortutas uit Nederweert. Vrijdag avond de uitwedstrijd tegen VOKO uit Oosterhout en zaterdag de uitwedstrijd tegen Nuvoc uit Veldhoven.

Om te beginnen met de zware uitwedstrijd tegen VOKO. Dit team staan vast in de top 3 van de ranglijst. Met twee jong Oranje speelsters in de gelederen bij VOKO zou het voor de meiden al knap zijn om een punt mee te nemen uit Oosterhout. Helaas ging dit niet gebeuren, ze verloren er met 4 – 0. Maar zeker in de tweede en vierde set had er meer in gezeten. Twee keer op voorsprong en de set toch niet binnen kunnen halen. Na 2 uur volleybal en met 0 punten terug naar Nederweert. Nu alles op de wedstrijd van zaterdag tegen Nuvoc, waar ze in principe meer kans tegen zouden moeten hebben.

Meiden B VC Fortutas-889 Meiden B VC Fortutas-2

De wedstrijd begon om 13.00 uur in de knusse sporthal van Veldhoven. Het was net als de meiden nog warm waren van de wedstrijd van vrijdag, want ze vlogen uit de startblokken en met goed volleybal werd de eerste set met 13 – 25 binnen gehaald. De tweede set verliep ook volgens plan, met grote opslagdruk, waar Nuvoc geen raad mee wist en sterk netspel werd de set met 17 – 25 gewonnen. De belangrijke derde set werd er eentje om in te lijsten. Nuvoc moest winnen om nog kans te maken op de overwinning en bij winst van Fortutas was de buit binnen. Het ging de gehele set gelijk op waarbij het leek dat de meiden toch last kregen van de vrijdagavond partij. Passes kwamen niet meer aan en de vermoeidheid sloeg toe. Maar op karakter bleven de meiden bij en werd een 21 – 19 achterstand omgezet in een 24 – 26 overwinning.

De overwinning was een feit, wat nu nog reste was de vierde set, als deze in een overwinning zou worden omgezet zou dit resulteren in 5 punten. De overwinning in de derde set gaf de meiden weer power en extra motivatie met mooie aanvallen. Met smashes werd de vierde set met 13 – 25 gewonnen. De eerste overwinning in de Topklasse was een feit, en met maar liefst 0 – 4.

In deze zware competitie voor de 10 beste clubteams van Zuid Nederland is Fortutas zeer verdienstelijk op de achtste plaats geëindigd, en een vracht aan bagage rijker. Chapeau dames om met dit jong team dit zo neer te zetten, en ieder team het vuur aan de schenen te leggen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie