Skip to content

Hennepknipperij Venloseweg: Verdachten voor de rechter

26 april 2016 | 12:38

Hennepkwekerij Venloseweg Ospel (7)Op 12 januari 2016 werd bij een perceel aan de Venloseweg in Ospel een inval gedaan door de politie. Hierbij werd in een loods een hennepknipperij aangetroffen. Drie personen, een 62 jarige man uit Ospel, een 34 jarige man uit Oirschot en een 53 jarige man uit Eindhoven, werden tijdens de inval aangehouden. De Rechtbank in Roermond boog zich dinsdagochtend over de zaak. De 62 jarige Ospelnaar, tevens eigenaar van het perceel, zegt dat hij niet wist wat er zich in de verhuurde loods afspeelde.

Celstraffen en geldboetes

Het openbaar ministerie (OM) heeft 1 jaar gevangenisstraf geëist voor de verdachten uit Oirschot en Eindhoven. Voor de Ospelnaar eiste het OM een gevangenisstraf van zes maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk. Verder werden er nog geldboetes geëist van maximaal 7500 euro. Bij de inval bleek dat diezelfde dag 175 kilo henneptoppen waren geknipt. Volgens de advocaten kloppen deze cijfers niet omdat de henneptoppen op het moment dat ze gewogen werden nat waren. De advocaten wezen erop dat de henneptoppen na droging nog maar 35 kilo zouden wegen.

De 53 jarige man uit Eindhoven die nog in voorlopige hechtenis zat, werd na de zitting door de rechter vrijgelaten. De uitspraak in deze zaak wordt verwacht op 10 mei.

Advertentie

8 Reacties

  1. De overheid houdt dit domme beleid in stand om zoveel mogelijk boetes op te strijken heb ik de indruk.
    Veel van die boertjes kunnen de verleiding niet weerstaan en gaan de fout in, elke dag weer!!
    De handel legaliseren zou een einde maken aan deze gekte, maar nee hoor dan vallen de boetes langs de schatkist.

  2. Nou Beer,

    Als je het zaakje legaliseert kun je belasting heffen. Dat levert veel meer op dan die paar boetes die er uitgedeeld worden. Dit lijkt me niet de reden dat er niet gelegaliseerd wordt.
    Ik vind het gedoogbeleid ook niet erg slim, maar om drugs nou te legaliseren… het lijkt me geen goed plan als de jumbo straks wiet, ghb, xtc, coke en heroïne in de folder heeft staan. :/

  3. Natuurlijk niet in supermarkten Flup!, Daar komen dan dezelfde verkooppunten voor in aanmerking als die er nu ook zijn. De gemeente wijst dan de teler dat is het verschil. Zoals de tomatenteelt, maar die liggen dan wel in de supermarkten 😀 Overigens heb ik het enkel over wiet. De rest blijft gewoon verboden natuurlijk. Jij maakt het helemaal mooi;)
    Nu mag je wel kopen, maar de “leverancier” spelen is verboden. Gewoon de hele wiet ellende legaliseren dan kunnen de boertjes weer doen waar ze goed in zijn, (gier uitsproeien) 😀

  4. Natuurlijk zitten er wel wat voordelen aan legaliseren. Het lijkt me echter sterk dat de criminelen die nu achter de teelt zitten, bij legalisering een eerlijke baan gaan zoeken.
    Een groot deel van de productie in Nederland is bestemd voor de export. Dit blijft dan illegaal en zal evengoed in criminele handen blijven.
    Wanneer er gelegaliseerd wordt, zal er weer softdrugs geteeld moeten worden. Veel nederwiet bevat zoveel werkzame stoffen, dat dit aangemerkt wordt als harddrugs. Dit mag natuurlijk niet legaal verhandeld worden. Ik weet niet of de gemiddelde gebruiker zit te wachten op wiet van mindere kwaliteit. Waarschijnlijk zal er dus een markt blijven voor (illegale) sterke wiet.
    Ik weet niet precies wat nu de prijs is van een gram wiet, maar kan de overheid tegen concurrerende prijzen telen? (Inclusief accijnzen, btw, etc.) Zo niet: dan blijft er markt voor illegale wiet
    Zoals gezegd zullen de criminelen geen baan gaan zoeken, maar hun werkgebied verleggen naar andere drugs (of heel wat anders) Kijk maar naar de grote hoeveelheid xtc die tegenwoordig door de “zeik varende boertjes” geproduceerd wordt.

    Kort door de bocht: ik denk niet dat legaliseren veel oplost… Maar ik ben met jullie eens dat het gedoogbeleid ook niet echt opschiet.

  5. Niks legaliseren, het begint met wiet, en kunnen daarna niet meer zonder en grijpen dan naar het sterkere spul.
    Allemaal verbieden, die rotzooi. Brengt alleen maar ellende

    • Dat geld ook voor alcohol en sigaretten en gokken, allemaal verbieden aangezien dit verslaving kan veroorzaken.
      Vroeger hadden we hier in de regio geregeld illegale jeneverstokerijen, ook vaker bij zo’n “gierboertje”.
      De hennepteelt is hiervoor in de plaats gekomen en het loont zich helaas ook om dit te kleinschalig te verbouwen.
      Die personen welk in het verleden jenever, lieten, stoken verbouwen nu dus hennep.
      Wat is wijs.?
      Legaliseren.?
      Het lost het probleem “hennep” op maar creëert zeer zeker een ander, deze mensen willen toch een “gemakkelijk” inkomen.
      Misschien criminaliteit legaliseren.?

  6. Apsluut mam, dich heest gelieëk. Weg met di-j rotzooi!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie