Skip to content

Nederweert is twee Professionals rijker

29 april 2016 | 18:42

Roeland Schelfhout en Fauve KesselsSinds maandag 25 april mogen Roeland Schelfhout en Fauve Kessels van Dansrijck in Nederweert zich ook formeel dansprofessionals noemen. Op die dag deden ze in het Drentse Meppel auditie om in de Nederlandse en internationale Professional-klasse te mogen dansen. En met succes: de jury prees de jonge ondernemers om hun gedegen kennis en creatieve benadering van de opdrachten die ze kregen voorgeschoteld en verwelkomde ze na een zeer kort beraad in de Professional-klasse.

De afgelopen jaren hebben Fauve en Roeland veel geïnvesteerd in hun danskennis en -kwaliteiten en naam opgebouwd binnen de nationale en internationale danssport. De snelle groei van hun eigen dansschool Dansrijck met de toenemende vraag naar hun diensten die daarmee gepaard gaat, maakte dat het, na de prachtige resultaten als amateurkoppel in de Hoofdklasse, waaronder het Wereldkampioenschap Show Dance in Chengdu (China) in september 2015, tijd werd voor een volgende stap in hun loop-, of liever ‘dans’-baan.

Roeland Schelfhout: “Op een bepaald punt in je carrière wil je meer kennis delen met mensen, paren gaan opleiden, coachen en beoordelen en jezelf organisatorisch ontwikkelen binnen de danssport. Er komt dan een moment dat je je niet meer op je plek voelt in de hoofdklasse en je een besluit moet nemen over je toekomst. Ik zou met mijn vorige danspartner al de overstap hebben gemaakt naar de professionals, maar zij besloot destijds te stoppen. Met Fauve als nieuwe partner moest ik even geduld hebben, maar ze is ontzettend snel en veel gegroeid qua kennis en ervaring. Ze is momenteel een van de jongste Professionals in Nederland, maar ze gaat wel een hele goede worden. Met Dansrijck hebben we een goede basis neergezet om ons volledig te kunnen gaan richten op onze carrière als Professionals. Dit is de volgende stap, niet alleen voor ons, maar ook voor Dansrijck.”

Fauve Kessels: “De afgelopen weken waren pittig. Je leeft volledig naar die auditie toe, maar je kunt aan niemand vertellen hoe spannend het is en waarom je zo zenuwachtig bent. Gelukkig is de auditie goed verlopen en mogen wij ons nu Professionals noemen. Wij hebben heel veel zin in deze nieuwe uitdaging, waarmee we onze activiteiten kunnen verbreden, en zijn er helemaal klaar voor om ons nu niet alleen buiten, maar ook op de dansvloer tussen de Professionals te begeven.

De Professionalcompetitie kent een minder vol wedstrijdschema dan de hoofdklasse. Dit biedt de paren die in deze klasse dansen voldoende tijd en ruimte om ook hun beroepsmatige activiteiten (meestal lessen) op dansgebied te ontwikkelen. Voor Fauve en Roeland betekent dit dat ze nu meer tijd kunnen gaan besteden aan hun dansschool en een goede balans kunnen aanbrengen in hun uiteenlopende activiteiten. Natuurlijk blijven ze hun reguliere lessen in alle dansvormen voor jong en oud geven. Daarnaast willen ze zowel de lessen en dansavonden of -middagen voor mensen die gewoon gezellig ‘social’ willen dansen, als de begeleiding van mensen die meer op wedstrijdniveau actief willen zijn, uitbreiden. Verder biedt de status van Professional het paar extra mogelijkheden om dansdemonstraties te geven, op wedstrijden te jureren en wedstrijdparen te gaan coachen.

Op 21 mie staat ze op het NK Professionals in het topsportcentrum te Almere. Wil je meer informatie over dit danspaar of over Dansrijck? Ga dan naar www.Dansrijck.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie