Skip to content

Dag zonder koekje

30 april 2016 | 16:00

Dag zonder koekje Nederweert-4193In de week van 1 t/m 8 mei organiseert Stichting Kinderfonds Midden Limburg (KML) een week lang de actie ‘Dag zonder koekje’. Horeca-ondernemers uit Midden-Limburg en dus ook uit Nederweert geven een week lang geen koekje bij de koffie, maar vragen aandacht voor deze actie.

Hubert Mackus, voorzitter van de stichting, heeft zaterdagochtend persoonlijk de kaartjes en folders die bij de actie horen aangeboden aan de deelnemende ondernemers die meedoen. Symbolisch werd het eerste kaartje overhandigd aan Pieter en Heske van Huyskamer Daatjeshoeve in het bijzijn van Herman Poell als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Nederweert.

Dag zonder koekje

Het geld dat de koekjes normaal gesproken kosten, wordt gedoneerd aan Stichting Kinderfonds Midden-Limburg zodat kinderen in achterstandssituaties daarmee geholpen kunnen worden.

Dag zonder koekje Nederweert-4178De Stichting Kinderfonds Midden-Limburg (KML) maakt de problematiek van ‘kinderen in achterstandssituaties’ zichtbaar en creëert nieuwe mogelijkheden en initiatieven die bijdragen aan het terugdringen van dit probleem. Deze kinderen worden geremd in hun sociaal maatschappelijke ontwikkeling door problemen in het gezin (werkeloosheid, schulden, geweld, drank- en drugsmisbruik en criminaliteit), hun directe omgeving en de gemeenschap waarin ze opgroeien. KML levert bijvoorbeeld een bijdrage aan speelgoed voor opvanglocaties of zorgt er voor dat spel- en sportactiviteiten georganiseerd kunnen worden. Hierdoor komen de kinderen uit hun isolement, zodat ook zij hun verjaardag, Sinterklaas en Kerstfeest kunnen vieren en krijgen ze weer wat meer kleur en vreugde in hun leven.

Advertentie

3 Reacties

  1. Ga ik dus een week geen koffie drinken in Nederweert, je kunt wel aan de gang blijven met
    steunen,wij zelf worden uitgeknepen door de regering nu ook nog de horeca

  2. Ik geef wel een koekje bij de koffie

    • Super Robbie kom ik met heel veel plezier bij jouw koffie drinken


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie