Skip to content

Hoe bevrijdt de brandweer een slachtoffer uit een auto?

Redactie
13 mei 2016 | 19:00

Advertentie

PetraLenssenPhotography1Hoe bevrijdt de brandweer een slachtoffer uit een auto? Wat is het verschil tussen een Amerikaans en Nederlands politievoertuig? En hoe haalt de Reddingsbrigade een drenkeling uit het water? Dit alles is te zien op zondag 22 mei 2016 bij 112 On Wheels !

112OWbanner

Zondag 22 mei 2016 wordt door de stichting Wens in Beweging op GreenPark Venlo (het voormalig Floriade-terrein) de tweede editie van 112 On Wheels georganiseerd. 112 On Wheels is één van de grootste hulpverleningsevenementen van Nederland. Het is het mogelijk om ruim 100 hulpverleningsvoertuigen uit binnen- en buitenland van dichtbij te bekijken, zowel moderne voertuigen als oldtimers. Naast deze voertuigen verzorgen de verschillende hulpdiensten spectaculaire demonstraties en is er een markt waar 112 gerelateerde organisaties en instanties zich presenteren. Uiteraard is het ook mogelijk om onder genot van muziek lekker wat te eten en drinken.

PetraLenssenPhotography2

Helikopter rondvluchten

In samenwerking met HeliCentre bieden ze rondvluchten aan vanaf het evenemententerrein. Een rondvlucht duurt (inclusief start- en landing) circa 6 minuten. De kosten voor een helikopter rondvluchten bedragen € 42,50. Dit is exclusief de entree voor 112 On Wheels (€ 2,-).

Praktische informatie

De entree bedraagt €2,- per persoon (kinderen t/m 4 jaar gratis). De opbrengst komt geheel ten goede aan de stichting Wens in Beweging. Het publiek is op zondag 22 mei 2016 tussen 11.00 uur en 17.00 uur van harte welkom op GreenPark Venlo (parkeren op de Heierkerkweg). Er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar, echter de organisatie nodigt iedereen van harte uit om met de fiets te komen. Vanuit het NS-station Venlo rijdt een pendelbus. Een retourticket voor deze pendelbus kost slechts €3,- per persoon.

Meer informatie over het evenement is te vinden via www.112onwheels.com of www.facebook.com/112onwheels

https://www.youtube.com/watch?v=Wh6wToFX-i4

Stichting Wens in Beweging

Stichting Wens in Beweging vervult (sinds 2013) met hun wensambulances wensritten voor volwassenen en kinderen die ernstig ziek, bedlegerig of terminaal zijn. Ondanks het grote verdriet kan iemand door de vervulling van een wens weer even genieten en zijn of haar zorgen vergeten. De stichting heeft twee ambulances; één speciaal ingerichte ambulance voor volwassen en één voor kinderen. Ambassadeur van deze kinderambulance is Toos Toverhoed van Attractiepark Toverland. De ambassadeur voor de ambulance voor volwassen is André Rieu. Naast het vervoer, met één van onze speciaal ingerichte wensambulances, neemt de Stichting ook de begeleiding tijdens deze dagen voor haar rekening. Bij elke wens gaan altijd kundige zorgverleners mee die zich hiervoor belangeloos inzetten. In beide ambulances is plaats voor meereizende gezins- of familieleden. Meer informatie over de stichting Wens in Beweging is te vinden via www.wensinbeweging.nl of www.facebook.com/wensinbeweging.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie