Skip to content

Weertenaar redt zwangere vrouw en dochter in Spanje

8 mei 2016 | 10:47

Lou Thomassen uit WeertDe 57-jarige Lou Thomassen uit Weert heeft zaterdag een zwangere vrouw en haar 8-jarige dochter gered uit een te water geraakte auto in Zuid-Spanje. Lou stond samen met zijn vrouw Inge Thomassen-Janssen (54) te wachten op vrienden toen ze de auto het water in zagen rijden.

De vrouw kwam van de heuvel afgereden en vloog uit de bocht, door de vangrail het kanaal in. Lou zag het gebeuren en snelde naar het kanaal om hulp te bieden. “De bestuurster van de auto kreeg de deur niet open. Ik maakte een gebaar dat ze niet het raam naar beneden moest laten zakken, maar de deur open moest doen. Ik sprong in het water om de deurgreep te vinden,” vertelt Lou. Hij probeerde de vrouw uit de auto te trekken toen hij op de achterbank het kind zag zitten. Het kind greep zijn arm en met zijn drieën konden ze uiteindelijk uit de auto klimmen. Het dappere 8-jarige meisje zwom, ondanks de sterke stroming, zelf naar de kant. Omstanders hielpen daar de vrouw en het meisje uit het water te komen. Tot grote schrik van Inge, de vrouw van Lou, kon Lou zelf niet uit het water klimmen. Mensen gooiden een springtouw naar hem toe, maar dat brak. Toen bedacht Inge zich opeens dat ze in hun auto een touw had liggen. Met dit touw hebben ze Lou veilig op de kant gekregen. Een heldendaad!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie