Skip to content

Wie laat de wandelgangen schoonmaken?

Redactie
13 mei 2016 | 17:00

Advertentie

Je bedrijf schoonmaken is normaal. Waar gewerkt wordt moet gepoetst worden. Door het werken wordt het vies. Er worden afspraken gemaakt intern of extern dat er regelmatig wordt gekuist.

Zelf maken we ons lichaam ook schoon, niet alleen door onder de douche te staan, maar een lekkere wandeling, sporten, een boek lezen of een bezoek aan de sauna werkt zuiverend. Een bedrijf heeft ook hier een verantwoordelijkheid te nemen. Als je ruimtes niet schoonmaakt of je jezelf verwaarloosd ontstaat er een ophoping van afval.

Kijkend naar mens en organisatie moet je daar ook schoonmaken. Geroezemoes in de wandelgangen, onduidelijkheden over de aanpak, ergernissen over de communicatie en ga zo maar door worden weggepoetst als hiervoor aandacht is.

Onlangs hebben we een bedrijf bezocht waarvan de directeur niet door heeft wat zijn manier van leiding geven, hoewel heel positief bedoeld, veroorzaakt. Er ontstaat geroezemoes op de werkvloer want zijn aansturing is onduidelijk. Enerzijds delegeert hij en anderzijds zegt hij dat alles via hem dient te lopen.

Wat is hier schoon te maken?

  • Onduidelijkheden over de posities en de taken die bij die posities horen.
  • Oppoetsen van het loslaten van verantwoordelijkheden.
  • Het helder maken van de taken en de juiste posities innemen.
  • Het afstoffen van vertrouwen hebben in de juiste houding van je personeel.

Soms is het lastig om als directie dit te zien en als je je hiervan al bewust bent om actie te ondernemen.
Je hebt niet door dat het beter zou kunnen, dat het stoffig is, als je niet regelmatig reinigt.

Dit is wat we zien, dit is waarom wij KernWijZe hebben opgericht. Er is zoveel achterstallig onderhoud. Durf je het te zien en daarvoor open te staan. Het levert alleen maar winst op, minder ziekteverzuim, meer omzet, meer werkplezier, meer inzet van je werknemers en een ontspannen werkomgeving.

Dus reinig je lijf, reinig je ruimte, en reinig je bedrijf!

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de problemen in het bedrijfsleven aan te pakken. Ben je nieuwsgierig naar de ijsberg onder water? Ben je benieuwd naar wat er onder het oppervlak leeft? Heb je te maken met verklaarbare en onverklaarbare verstoringen binnen een organisatie? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses die verstoringen boven water krijgen, waardoor deze omgezet worden in kansen.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie