Sjoerd Kessels (de man achter ’t Slakkenhuys) stond gisteren fier voor zijn kwekerij om de gasten welkom te heten op een prachtige locatie net buiten Ospel in het aanloop gebied naar de Groote Peel. Na een warm onthaal vertelde Wim Kessels, de vader van Sjoerd, alles over de escargotskwekerij en liet hij je kennismaken met de Peelslak tijdens een heuse Slakkentour.
De Slakkentour is bijzonder omdat de slakkenkweek momenteel in volle gang is. Je kon van dichtbij bekijken hoe slakken paren en er waren zowel eitjes als jonge slakjes te zien. Na de tour was er een leerzame en ludieke quiz om te kijken of je het ook allemaal een beetje onthouden had. Aansluitend kon je op het gezellige terras heerlijke gerechtjes proeven, bereid door chefkok Emiel Rietjens van KOOK.
Jong Nederland Ospel was aanwezig voor wat leuke spellen en je kon heerlijk en vooral langzaam tot rust komen bij GO Wellness & More. GO staat voor Genieten & Onthaasten en past dus helemaal bij de rustgevende entourage op de slakkenkwekerij. Tonny Kessels-Vries en Audrey Evers hebben hun GO-praktijk op een rustgevend plekje in de nabijheid van de kwekerij.
Open Slakkentour
Iedere eerste zondag van de maand is er een Open Slakkentour. Deze is speciaal voor kleine groepen en individuen die het proces van slakken telen willen beleven. De Open Slakkentour start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Reserveren kan via de website of door een mail te sturen naar info@tslakkenhuys.nl. Kosten: €12,50 p.p. (inclusief proeverij en consumptie).
Meer informatie op www.tslakkenhuys.nl.
Er zijn nog geen reacties geplaatst