Skip to content

Speciaalbier Area tijdens RascalFest 2016

Redactie
17 mei 2016 | 19:00

Advertentie

RascalFest NederweertOp 3 en 4 juni vindt RascalFest 2016 plaats in Manege De Kraal op Budschop. Met Gino’s Eyeball, Puyn, Kill all Pandas, Sanquin, Scary Kids, Autumn Leaves, Hengist & Horsa, F.A.R.T., Portrait [B], Hillbilly Moonshiners, Hockey Dad & Volbeer heeft de organisatie een sterke programmering neer weten te zetten.

Ondanks de mooie opvulling van het programma heeft de organisatie de entreeprijzen laag weten te houden. Op vrijdag is de entree €4,- en op zaterdag €6,-. Voor de Rascals die beide dagen willen komen is een speciaal combi-ticket te verkrijgen voor slechts €8,-. Naast de sterke line up is er ook een Speciaalbier Area gerealiseerd, gebaseerd op de goed ontvangen speciaalbier bar van voorgaande edities. De Speciaalbier Area is op zaterdag van 14.00u tot 21.00u aanwezig.

In de Speciaalbier Area is het mogelijk om maar liefst 35 verschillende speciaalbieren van zeven verschillende aanbieders te proeven. RascalFest zorgt in samenwerking met Coppo voor hard plastic, duurzame proefglazen. Door middel van een borg kan de bezoeker gebruik maken van deze glazen en hoeft er dus geen speciaalbier uit een festivalbeker gedronken te worden.

BOM Brewery (Belgische Originele Moutbakkerij & Brouwerij)
Vanuit de traditie dat iedere brouwerij over een eigen mouterij beschikte, bakt BOM haar eigen mouten als eerste ter wereld zelf. Het gaat om nieuwe mouten die uniek en huisgemaakt zijn. BOM maakt eigen bierrecepten die volgens het principe van de zigeunerbrouwerij worden gebrouwen. Dit betekent dat ze brouwketels van een brouwerij huren om te brouwen. Zij zijn ervan overtuigd dat niet de ketels, maar de moutbakker en de brouwmeester de smaak van het bier bepalen.
De Triporteurbieren vormen het vertrekpunt en de basisbieren. Daarnaast lanceren ze ook een speciale bierlijn met eenmalige producten die onder de groepsnaam Special Roast Series verschijnen.

De Bierboutique
De Bierboutique is door Frank Custers in Weert geopend. In deze bierwinkel heeft hij naast de bekende merken ook bier van lokale Nederlandse en Belgische brouwerijen te koop. De regio kent een groot aantal lokale brouwerijen. “Het is een mix van het bekende en onbekende”, zegt eigenaar Frank Custers over het assortiment. Het aanbod is breed en vooral divers. “Ik verkoop natuurlijk de bekende biermerken, maar ik vind het juist leuk daar onbekende en nieuwe bieren tussen te zetten.”

Dennenooord
Café-zaal Dennenoord, gevestigd in Weert, heeft een grote reputatie op het gebied van speciaalbieren. Het assortiment is groot en divers. Dennenoord heeft ook een tweetal eigen speciaal bieren laten brouwen. Rob Driessens, de eigenaar, is in het bezit van de titel Biersommelier. Hiermee behoort hij tot een select gezelschap van slechts 25 Biersommeliers in Nederland.

De Natte Gijt
Brouwerij de Natte Gijt is ontstaan doordat Rudy en Marc, de eigenaren van de Natte Gijt, plezier beleven aan bier en dat plezier met anderen willen delen. Jaren geleden maakten ze hun eerste brouwsel. Door de vele positieve reacties in hun directe omgeving besloten ze mee te doen aan wedstrijden en werden vervolgens in mei 2011 Nederlands Kampioen bierbrouwen. Dat was het laatste zetje om bier op de markt te brengen. Brouwerij de Natte Gijt is niet opgericht om groot kapitaal mee te verwerven, maar om mensen kennis te laten maken met bieren die verrassend smaken. “Van ons bier moet je kunnen genieten met je vrienden, bier moet plezier brengen!”

Serafijn
Serafijn microbrouwerij “Achilles” brouwt bieren van hoge gisting met elk een heel eigen karakter. Ze worden elk gebrouwen volgens het natuurlijke brouwproces met steeds toezicht op uitstekende smaak en kwaliteit. De ondertussen acht verschillende soorten hebben elk hun typische smaak en eigenheid. Voor ieder wat wils: een frisse pils (enkel te proeven in het Serafijn-café), een volle doordrinker van 6%, pittige pint van 8%, of stevige genieter van 9%.

The Bottle Shop
Deze in België gevestigde internetshop levert een groot aantal Engelse speciaalbieren. De eigenaar Bob Cavanagh, kenner van de Engelse bieren, importeert deze voor de Nederlandse en Belgische markt.

Van Eccel Poel
Meer dan 60 jaar geleden startte Leontine Pelsmakers (Tinneke van de Pels, 1921-2009) in de Antwerpse Kempen een kleine winkel waarin zij verse koloniale waren verkocht. Niemand had toen in 1948 kunnen voorspellen dat haar winkeltje in Herentals zou uitgroeien tot de grote wijn- bier- en delicatessenzaak, zowel in omvang als in prestaties, die het nu geworden is.

And there is more….
Niet alleen komen brouwers hun bieren presenteren. Sinds begin 2016 zijn een aantal vrijwilligers van Eynderhoof als ambachtbrouwer actief. De ambachtbrouwers brouwen een blondbier met honing van Eynderhoof en een donker bier met stroop van Eynderhoof. De recepten zijn op dit moment nog in de ontwikkelfase. Tijdens RascalFest zullen de brouwers in de praktijk een blond Rascalbier brouwen.

Speciaalbier is natuurlijk geen speciaalbier zonder kaas. De Weerter speciaalzaak Kaas & Ko is reeds jaren het vertrouwde adres voor kaas en aanverwante producten en kent een zeer divers assortiment. Tijdens RascalFest bieden zij op de verschillende bieren afgestemde kaasplankjes aan.

Nu het complete programma bekend is kan er maar één conclusie getrokken worden: het vernieuwde RascalFest is een evenement waar je als muziek- en/of speciaalbier liefhebber gewoon bij moet zijn!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie