Skip to content

Parkeerdek oud stadhuis wordt ‘Oud Gasthuisplein’

Redactie
18 mei 2016 | 17:28

Oud-Gasthuisplein-parkeerplaatsZo’n twee jaar geleden kreeg het oude stadhuis aan de Beekstraat een nieuwe functie. In de afgelopen twee jaar is het gebouw getransformeerd tot een bruisende broedplaats voor initiatieven in welzijn, kunst, dienstverlening, onderwijs en creatievelingen; het Cwartier. Enkel de naam van het parkeerdek, Stadhuisplein, verwees nog naar de oude functie. Vanaf nu heeft deze dan ook een nieuwe naam: Oud Gasthuisplein.

De naamsverandering was nodig omdat de benaming Stadhuisplein de indruk wekt dat het stadhuis in de nabijheid zou liggen. Daarnaast ligt er langs het nieuwe stadhuis aan de Wilhelminasingel een doorgang met een vergelijkbare naam; de Stadhuispassage. De commissie straatnaamgeving vond dit verwarrend en kwam met een voorstel: In de omgeving van het parkeerdek lag vroeger het Sint Jansgasthuis. Om de oude historie recht te doen, is er daarom gekozen het parkeerdek om te dopen tot Oud Gasthuisplein.

Foto: Google Maps

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Huiskamerfestival-Weert-Johan-Horst-12
Maar liefst 43 muzikanten, in de 40 huiskamers
7 oktober 2024 | 18:00
Vollenbroek is gepensioneerd chemicus
7 oktober 2024 | 15:00
Michelinsterren Flavours en Marrees
”Wat een droom”
7 oktober 2024 | 13:34
Limburgse Paralympiërs feestelijk ontvangen op Provinciehuis
Ook Sam uit Ospel werd hartelijk ontvangen
7 oktober 2024 | 11:46

Advertentie