Skip to content

Succes voor de waterscouts van Nederweert

23 mei 2016 | 9:50

Waterscouts Nederweert.Een keer per jaar wordt er bij de Limburgse Admiraliteit van Waterscouting de biggetjes- en zwijntjesrace in Roermond gehouden. Een zeilwedstrijd waar alle waterscoutinggroepen uit Limburg en een paar uit Brabant fanatiek aan mee doen.

Het weer was perfect. Lekker windje, lekker zonnetje en een gezonde rivaliteit. Helaas vielen de waterscouts en waterexplorers niet in de prijzen bij de biggetjesrace. Maar de waterscouts en waterexorers wel bij de zwijntjesrace. Een eerste plaats met de vlet Gu-Brath waar Zinzie, Tom, Boudewijn en Gijs in zeilden en een derde plaats voor de Madeira met Elfrie, Charl, Thijmen en Stijn. Allebei de prijzen vielen in de CW2 klasse.

Scouting saai? Kom dan maar een keer bij waterscouting kijken. Dan kun je ook meedoen aan zo’n fantastische zeilwedstrijd. Scouting is een vereniging voor de jeugd van 4 tot 23 jaar en als je ouder bent kun je leiding worden. Als je 4 bent kun je bij de Bevers. Zij komen op zaterdag bijeen op Scoutcentrum de Boelenbeem aan de Bredeweg 29 in Nederweert. Als je 7 bent geworden en je hebt je zwemdiploma mag je naar de waterscouting en dan kom je bij de Dolfijnen. Die draaien ook op zaterdagochtend hun bijeenkomsten in hun eigen gebouw ‘De Thuishaven’ op het Steer. Lekker roeien op het kanaal, leuke bijeenkomsten zoals de biggetjesrace en één keer per jaar ergens aan het water op kamp.

Voor meer informatie kun je terecht op www.scoutingnederweert.nl Hier vind je van alle groepen van land- en waterscouting de informatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie