Skip to content

Rabobank: passende financiering voor mkb reikt verder dan bancair krediet

Glendi
9 juni 2016 | 10:00

Advertentie

Rabo Meet & GrowOndernemers kijken voor het financieren van hun plannen steeds vaker niet alleen naar de bank, maar ook naar andere aanvullende financieringsmogelijkheden. Wanneer de bank een deel kan doen maar niet alles, kan stapelfinanciering uitkomst bieden. Denk aan combinaties met crowdfunding, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, private equity of informele investeerders. Om ondernemers met een goed plan toegang te bieden tot financiering, organiseren de lokale Rabobanken uit Limburg op 30 juni aanstaande het evenement ‘Rabo Meet & Grow’.

De behoefte aan aanvullend en meer risicodragend kapitaal groeit en ook het aanbod van financieringsmogelijkheden neemt toe. De trend dat ondernemers voor de financiering van hun plan vaker een beroep doen op een financieringsmix in plaats van 100% bancair krediet is onomkeerbaar. “Bij die zoektocht naar aanvullende financiering kan de Rabobank voor ondernemers een regierol vervullen. We zijn regionaal sterk geworteld, hebben volop kennis en ervaring van bedrijvensectoren en we weten waar behoefte is aan financiering en welke partijen kapitaal hebben om te investeren. Met die kennis en ervaring kunnen we ondernemers als geen ander ondersteunen met het realiseren van hun financiering, of dat nu bancair krediet is of met het wegwijs maken in crowdfunding of door de ondernemer in contact te brengen met andere investeerders”, zo licht Hans de Kinderen, Directeur Bedrijven Rabobank Weerterland en Cranendonck, toe.

Persoonlijk en dichtbij
Via de regionale Rabo Meet & Grow-bijeenkomsten creëert de Rabobank een marktplaats waar vraag en aanbod van kapitaal en kennis samenkomen. Ondernemers met een financieringsbehoefte ontmoeten aanbieders van aanvullende financiering in verschillende marktrondes. Daarnaast krijgen ondernemers de gelegenheid hun bedrijfsplan op ‘de zeepkist’ te pitchen in het bijzijn van andere ondernemers. Dit leidt veelal tot reacties en tips waarmee de ondernemer zijn pitch en bedrijfsplan kan aanscherpen. De Rabo Meet & Grow-marktplaatsen zijn een bron van kennis, informatie en inspiratie voor zowel ondernemers op zoek naar financiering als voor kapitaalaanbieders, zo heeft de praktijk inmiddels uitgewezen. “Natuurlijk is er vandaag de dag veel informatie online te vinden en in tal van andere kennisbronnen, maar uiteindelijk is persoonlijk contact cruciaal voor een succesvolle en duurzame match tussen een de kredietvrager/ondernemer en de financier. Rabo Meet & Grow voorziet daarin op een aansprekende en uitdagende manier”, aldus één van de deelnemers.

Meet & Grow 30 juni
Meer informatie over Meet & Grow en de bijeenkomst op 30 juni staat op www.rabo.nl.

Facts & figures

  • De lokale Rabobanken voorzien ruim 800.000 zakelijke klanten van financiële diensten.
  • Via de lokale Rabobanken staat ca. 130 miljard euro krediet uit bij ondernemend Nederland, waarvan ongeveer 35 miljard in de food- en agrisector.
  • Dagelijks verlenen de lokale Rabobanken bij elkaar 40 miljoen euro aan nieuwe/herfinanciering voor ondernemend Nederland.
  • Het overgrote deel (80%) van vreemd vermogen verstrekt aan ondernemend Nederland is bancair gefinancierd. Dit zijn vele miljarden. Het resterende deel bestaat voornamelijk uit leverancierskrediet, lease en obligaties (de laatste met name bij de grote bedrijven). Nog maar een beperkt deel van enkele miljoenen bestaat uit aanvullende financieringsvormen, zoals crowdfunding, Qredits en kredietunies.
  • In 2014 is in Nederland voor ruim 50 miljoen euro aan ondernemingsfinanciering opgehaald via crowdfunding, zo blijkt uit cijfers van Douw&Koren, een adviesbureau gespecialiseerd in crowdfunding. De verwachting is dat in 2015 via crowdfunding ca. 100 miljoen euro aan ondernemingsfinanciering zal worden gerealiseerd. Dit is een verdubbeling in 1 jaar tijd.

Meer over alternatieve financiering: www.economie.rabobank.com

https://www.youtube.com/watch?v=Z9UV840buuo

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie