Skip to content

Verhalen en sPEELse activiteiten bij De Pelen

Glendi
10 juni 2016 | 11:00

Advertentie

Simon de Boomkabouter BC De Pelen - foto Marijke Vaes-SchroënBuitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van De Groote Peel, bestaat in juni 50 jaar! En dat viert Staatsbosbeheer met een aantal verrassende activiteiten. Op zondag 12 juni is er een feestelijke Doe- en Ontdekdag voor gezinnen. Tussen 12.30 en 17.00 uur zijn er verhalenvertellers en is er nog veel meer te doen en te ontdekken. Deelname aan (de meeste) activiteiten is gratis. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Buitencentrum De Pelen viert feest!
Wie jarig is trakteert en daarom biedt Staatsbosbeheer een feestelijke Doe- en Ontdekdag voor alle bezoekers van Buitencentrum De Pelen. De gasten van ‘feestje’ ontdekken hoe veelzijdig het Buitencentrum en De Groote Peel is. Er is heel veel te zien en te ontdekken!

Doe- en Ontdekdag voor gezinnen in De Groote Peel

Bij de balie van het Buitencentrum is een routekaartje verkrijgbaar met alle ontdekplekken en daarmee kan je op pad. Op vijf locaties kom je verhalenvertellers van vertelclub VerVe uit Veldhoven tegen. Zij vertellen op creatieve en soms ook interactieve manier het verhaal van Roodkapje, de Kikkerkoning, Sjakie en de bonenstaak, Cinderella en het verhaal over ‘een mol die…’. Elk verhaal wordt vier keer verteld volgens een tijdschema. Onderweg staan gidsen van Staatsbosbeheer met doe- en ontdekopdrachten en informatie over het gebied. Zo beleef je de Peel op een speelse manier. In het Waterlaboratorium van Professor Broccoli kan je leuke proefjes doen. In de bijenwagen ontdek je van alles over bijen. Op het Kabouterpad zijn er leuke opdrachten voor kleuters. Ook voor de kleintjes is er een ‘meet en greet’ met Simon de Boomkabouter.

Maar er is meer: bij het Buitencentrum kan je een proefritje maken op de Swingstrike van Nostalgie uit Meijel. Ook uit Meijel is de Peeltruck van Peelgeluk. Daar zijn lekkere streekproducten te koop. Kampeerbos Simonshoek rijdt met de Peelshuttle. En natuurlijk kan je in de Peelkiosk of op het terras terecht voor een hapje en een drankje. Genoeg te genieten dus.

Voor deze feestelijke middag hoef je je niet aan te melden. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het jarige Buitencentrum is welkom. Bij de balie staat een zuil waar je een donatie kunt doen. Als dank krijg je een leuk stickervel met kabouters of dieren cadeau!

Speciale feestactie
In de feestmaand zijn er ook een paar leuke acties! Wie in juni een excursie, bedrijfsactiviteit of kinderfeestje reserveert – ook als dat in een andere maand plaatsvindt – krijgt een nestkastje of birdswing met vogelvoer cadeau. Dit cadeau krijg je ook als je voor meer dan € 50 koopt in de winkel. Voor meer informatie over het Buitencentrum en alle activiteiten kijk op: www.staatsbosbeheer.nl

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie