Skip to content

Drie medailles voor Jasper Versantvoort

13 juni 2016 | 11:37

2x Brons op toestelfinales voor Jasper VersantvoortOp zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 vonden de finales van het Nederlands Kampioenschap voor de 2e en 3e divisie plaats in De Limeshal in Alphen aan den Rijn. Op zaterdag waren de meerkampfinales en op zondag de toestelfinales. De Weerter toppers Kay Driessen, Xander Koole en Jasper Versantvoort hadden zich weten te plaatsen voor deze finales.

Op zaterdag mocht Jasper Versantvoort aantreden voor de meerkampfinale. Jasper turnt in de 2e divisie junior 2 niveau 5. Door verschillende oorzaken had Jasper de afgelopen jaren de pech dat een finaleplaats er steeds niet in zat. Dit jaar viel alles op zijn plek en was Jasper dan ook gebrand op een goed resultaat. Gedurende het hele seizoen werd hij beter en sterker. Zaterdag in de meerkampfinale moest het uiteindelijk gebeuren.

Met de nodige zenuwen maar ook een professionele rust begon Jasper sterk aan zijn wedstrijd. De oefeningen waren allemaal strak en zijn landingen perfect. Tijdens de wedstrijd stond Jasper steeds rond de 4e plek. Na 4 rondes kwam zijn favoriete toestel voltige. Helaas maakte hij daar een grote fout, ging het hier dan toch mis? Nee, gelukkig was het niveau van zijn oefening zo hoog dat hij ondanks deze fout een van de hoogste scores behaalde.
Voor het laatste toestel moest nog een belangrijke keuze gemaakt worden. De oefening in de plus uitvoeren met nieuwe onderdelen of het zekere nemen en de basis oefening uitvoeren. Gezien de voorgaande inspanningen werd op safe gespeeld en werd voor de basisoefening gekozen.

Hiermee maakte hij de wedstrijd netjes af en met een PR punten totaal van 69,10. Het was zijn beste wedstrijd ooit met als eindresultaat dat Jasper de 2e beste van Nederland is in de 2e divisie junior 2.
 Jasper neemt het zilver mee naar Weert. Een top prestatie!

Op zondag waren de toestelfinales. Diegenen die in de halve finales bij de beste 6 turners van dat toestel behoorden mochten deze finalewedstrijden turnen. Kay Driessen turnt in de 3e divisie instap niveau 11 en drong door tot de toestelfinales voltige, sprong en rek. Op zondagmorgen mocht hij de spits afbijten en begon gespannen aan de wedstrijd. Kay wilde heel graag een nationale medaille halen en deed extra zijn best om op zijn oefeningen perfect te turnen. Deze extra inzet zorgde er helaas voor dat hij overal ietsje uit de balans was. Het lukte hierdoor net niet om een medaille mee naar huis te nemen. Hij behaalde een knappe 4e plek op rekstok, een 5e op sprong en een 6e op voltige. De teleurstelling bij Kay geen medaille gehaald te hebben was natuurlijk groot. Hij behoort echter op al deze toestellen tot de beste turners van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Een resultaat waar hij supertrots op mag zijn.

Daarna was het de beurt aan Xander Koole hij turnt in de 3e divisie junior 1 niveau 7 en had zich weten te plaatsen voor de toestelfinales vloer en ringen. De zenuwen speelden Xander parten. Hij turnde twee mooie oefeningen maar de uitvoeringen waren net niet goed genoeg voor een medailleplaats. Het uiteindelijk resultaat een 5e plaats voor zowel de vloer– als de ring oefening. Xander kan terugkijken op een geweldige reeks wedstijden tot aan deze finalewedstrijd. Hiermee behoort hij tot de beste turnheren van Nederland in zijn klasse, een felicitatie waard.

In de laatste wedstrijd op zondag mocht Jasper Versantvoort zijn toestelfinales vloer en voltige starten. Na zijn fantastische wedstrijd van zaterdag was hij erop gebrand om met nog een medaille naar huis te gaan. Jasper turnde 2 prachtige oefeningen. Op vloer liet hij een paar strakke landingen en hoge salto’s zien. Omdat zijn voltige oefening de dag ervoor niet geheel soepel verliep had hij op zijn favoriete toestel iets goed te maken.
Hij behaalde hierbij zowel op vloer als voltige een bronzen medaille en mag zich op beide toestellen de 3e beste van Nederland noemen. Chapeau!
Jasper neemt in totaal 3 medailles mee naar Weert, een maal zilver en twee maal brons.

De Tensor turners hebben met deze finaleresultaten Weert op de kaart gezet en laten zien dat zij hun mannetje staan op nationaal niveau.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie