Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
In deze nieuwe rubriek op Nederweert24 nemen wij en Marcel Bekx van Imperfection je mee op een zoektocht naar eerlijke streekproducten en laten je aan de hand van recepten en foto’s zien wat je hier allemaal mee kunt.
Wij gaan elke donderdagavond een recept van de week op Nederweert24 plaatsen. Je hebt dan ruim de tijd om alle producten voor het weekend in huis te halen zodat je dan het recept kunt maken. Alle recepten blijven als naslagwerk op de site bewaard waardoor je ook op een ander tijdstip deze verrukkelijke gerechten (nog een keer) kunt maken.
Om je alvast een idee te geven wat we bedoelen krijg je vandaag al een eerste recept. Een Nederweerter bol met “Happy-ei salade” , snel, gemakkelijk en erg lekker.
Nederweerter bol met Happy-ei-salade
Personen | 1 |
Bereidingstijd | 15 minutes |
Gerecht | Brood |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 4 stuks scharreleieren Happy-Ei
- stuks ijsbergsla
- 3 el mayonaise
- 2 tl grove mosterd
- 50 gr hamblokjes
- verse bieslook
- paprika poeder
- 1 stuks Italitaanse bol
Hoe maak je het
Kook de scharreleieren van Happy-ei in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze twee keer in kleine stukjes door de Happy-eisnijder. Meng de eieren met de mayonaise en de mosterd en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.Snijd het broodje door midden en leg er de slablaadjes op. Bestrijk het broodje royaal met de Happy-eisalade. Bestrooi met het paprikapoeder en verdeel de hamblokjes erover. Knip er wat verse bieslook over heen. Leg het cherrytomaatje en de komkommer in het midden als garnering. |
1 Reactie
Ziet er goed uit.lijkt mij ook nog erg lekker en snel klaar.Succes met je verdere recepten.