Skip to content

Mooie examenresultaten scholen LVO-Weert

Glendi
1 juli 2016 | 15:40

Advertentie

Examenresultaten LVO-WeertVandaag was een spannende dag voor de herkansers in het Voortgezet Onderwijs. De resultaten van de herexamens zijn bekendgemaakt en laten zien dat de scholen van LVO-Weert wederom een mooi resultaat hebben behaald. De scholen scoren alle boven het landelijk gemiddelde en zijn daar uiteraard bijzonder trots op.

100% geslaagden Het Kwadrant en Bravo! College

Uitblinkers zijn een slagingspercentage van 100% op het BRAVO! College Cranendonck waar voor het eerst sinds 15 jaar weer een eindexamen werd afgenomen én een 100% slagingspercentage op Het Kwadrant en Praktijkonderwijs Het Kwadrant.

Directeur Jan Mueters van Het Kwadrant: ‘We zijn bijzonder trots op dit geweldig slagingspercentage. Te meer omdat dit betekent dat alle leerlingen van zowel het Praktijkonderwijs als alle leerlingen die zes jaar geleden met de nieuwe zesjarige techniekopleiding zijn begonnen, geslaagd zijn.” Ook op het BRAVO! College is de stemming euforisch. Janneke Jacobs, sectordirecteur: “Eind 2013 werd bekend dat we op het BRAVO! College van start gingen met de vierjarige MAVO. Dat we nu, met deze eerste lichting examenleerlingen, al zo’n mooi resultaat hebben neergezet, maakt ons bijzonder trots. Trots op onze leerlingen en trots op onze docenten, die deze prestatie toch samen hebben neergezet.”

Ook op Het College en de Philips van Horne zijn de slagingspercentages goed. Op Het College behaalden 92% van de leerlingen het HAVO-diploma en 94,3% het VWO-diploma. Op de Philips van Horne slaagden 95,3% van de MAVO-leerlingen, 94,6% van de HAVO-leerlingen en 94,1% van de VWO-leerlingen.

Volgens Marianne van Wegberg en John Hausmans, Centrale Directie LVO-Weert is een compliment op z’n plaats: “De mooie examenuitslagen zijn het resultaat van alle inspanningen die zowel onze leerlingen als onze docenten samen geleverd hebben en de intensieve samenwerking tussen de scholen onderling. Samen zorgen we ervoor dat een leerling op de juiste plek terecht komt en zijn middelbare schooltijd met een mooi resultaat afsluit. Gezien de examenresultaten zitten we daarmee op de juiste weg.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie