Skip to content

D66 wilt referendum over randweg

13 juli 2016 | 16:00

Randweg Nederweert N266Gisteravond heeft de gemeenteraad van Nederweert ingestemd met de “Ontwerp Structuurvisie N266” en nadere uitwerking van de plannen voor de aanleg van een Randweg. Aan het begin van de vergadering pleitte D66 Nederweert voor een raadplegend referendum over de aan te leggen randweg.

D66 merkt dat het thema enorm leeft in de samenleving. Overal wordt er gepraat over de voor- en nadelen van de nieuwe randweg: op verjaardagen, in de kantine van de sportclub en bij de kapper. Sommige mensen kijken uit naar een betere verbinding tussen Nederweert en Budschop, met een extra brug, of naar een mooi groot park langs het kanaal. Andere mensen vrezen onveilige situaties rondom de nieuwe randweg en zien een nieuwe barrière opdoemen tussen het dorp en het buitengebied.

De aanleg van de randweg en een parkachtige kanaalzone gaan naar verwachting minimaal 25 miljoen euro kosten. Hiervan komt bijna 10 miljoen euro van de gemeente, oftewel zo’n €600,- per inwoner.

D66 is een partij die democratie hoog in het vaandel heeft staan. Voor een project dat enorm leeft in de samenleving en waar zo veel belastinggeld aan wordt gespendeerd moet de mening van de burger gehoord worden. Daarom is het volgens D66 hoog tijd voor een raadplegend referendum over de randweg.

Er is nog tijd genoeg voor definitieve besluitvorming aan de orde is in de gemeenteraad en provinciale staten om een raadplegend referendum te organiseren. Laat dus ook de mening van de burger zelf meewegen in het definitieve besluit!

Advertentie

7 Reacties

  1. Apart van het feit of ik nou voor- of tegenstander zou zijn, maar waarom zou iemand nóg een brug tussen Nederweert en Budschop willen? Er zijn al 2 mogelijkheden, waarvan 1 helaas nog maar 1 richtingsverkeer (is het daar niet al fout gegaan destijds?), wat zou een extra brug toevoegen, ik persoonlijk zie daar geen pluspunt in eigenlijk, ben ik daar alleen in of denken er meer mensen zo?

  2. ;’Sommige mensen kijken uit naar een betere verbinding tussen Nederweert en Budschop, met een extra brug, of naar een mooi groot park langs het kanaal”. Nou als dat het probleem is,kan je die 25 miljoen toch veel beter investeren in een tunnel voor boten en daar bovenop een park maken. Dan heb je het hele probleem van dat kanaal en de brug in een keer opgelost!

  3. D’66, Is dit een oproep om zieltjes te winnen? Ee n nieuwe partij in Nederweert is een goede zaak, maar op deze wijze werkt het niet.
    Neem nu zelf eens een duidelijk standpunt in.

  4. D’66 vind dit democratie?
    Democratie is wanneer je eens in de zoveel tijd een volksvertegenwoordiging kiest die je in staat acht om de juiste, weloverwogen beslissingen te nemen op basis van de hun beschikbare informatie. Wanneer die het in je ogen niet goed doen, kies je de volgende keer voor anderen.
    Schijn-democratie is het wanneer je als politieke vertegenwoordigers de lastige dossiers uit de weg gaat en de burger een simpele vraag voor een ingewikkeld dossier voorlegt. Die mag dan zijn/haar mening geven over zaken die hij/zij niet kan overzien omdat niet over alle benodigde informatie beschikt wordt.
    Voordeel: je hoeft als politieke partij je eigen mening niet te geven en als het verkeerd uitpakt [zie Brexit] dan was je je handen in onschuld, vertrek je en kun je zeggen: “jullie wilden het toch zo”?
    Trap er niet in: een referendum is voor populisten!

    • Ik ben het principieeel ontzettend eens met Willy’s statement!!! Voor- of tegenstander terzijde gelaten.

  5. Een referendum is er alleen voor populisten?? Daar heb ik een andere mening over. Een referendum moet kunnen….als er een politieke pat stelling is. Dat is m.i. in Nederweert nog niet het geval.

  6. Voor een referendum te houden om de randweg vind ik ver gezocht .Veel mensen zien het nut van de nieuwe randweg wel in . Als d”´66 stemmen wil binnen halen om referendum te houden over de nieuwe randweg geef ik ze weinig kans. Het zou beter om een referendum te houden over een NREXIT dan heeft d´66 meer kans om veel stemmen binnen te halen .Maar dat zal niet mogen van P & H


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie