Skip to content

Centrumplan Nederweert vastgesteld

Redactie
13 juli 2016 | 20:18

Advertentie

detailhandelsstructuurvisie CentrumplanDinsdagavond heeft de gemeenteraad van Nederweert de “Detailhandelsstructuurvisie” voor Nederweert (centrumplan) vastgesteld. Met deze visie wordt richting gegeven aan de toekomst van het centrum van Nederweert. De gemeenteraad kiest in meerderheid voor een boodschappencentrum met twee polen met daarin een supermarkt en daartussen ontwikkelingsmogelijkheden voor dagwinkels en overige commerciële voorzieningen. Ook de kaders voor het kernwinkelgebied, waar natuurlijk ook supermarkten in thuis horen, zijn dusdanig dat in het gebied een optimale trekkracht kan worden gegenereerd. Deze trekkracht vergroot vervolgens de kans dat overige winkels in het kernwinkelgebied ook worden bezocht.

Met deze besluitvorming kan de schop de grond in als het gaat om de verkeersstructuur, bereikbaarheid en parkeren in het centrum. Ook kan de planontwikkeling worden opgestart voor plan Wijen. Ook staat in de structuurvisie dat de gemeente positief staat tegenover optimalisatie van de huidige supermarkt aan de Lambertushof. Dit laatste was een heikel punt voor de fracties JAN en PvdA. Wat hen betreft zou eerst de locatie Lambertushof tot een volwaardige supermarktlocatie ontwikkeld moeten worden voordat plan Wijen aangepakt gaat worden. De fractie JAN steunde het ingediende amendement van de PvdA in deze. Het zou de vastgoedeigenaar de tijd geven om de locatie door te ontwikkelen zodat een supermarkt op die locatie behouden zou blijven. In het amendement stond ook dat er eerst een voorstel van het college zou moeten komen waarin het nut en de noodzaak van de ontwikkeling van plan Wijen duidelijk werd. Plan Wijen mag volgens de oppositie geen nadelige gevolgen hebben voor het kernwinkelgebied. Wethouder Mackus vond de motie onverstandig omdat het volgens hem alle ontwikkeling op slot zou zetten. Het CDA en de VVD stemden tegen het amendement.

Henk Cuijpers (JAN) wilde eigenlijk helemaal geen besluit nemen over de Detailhandelsstructuurvisie. Op het laatste moment zijn er nog te veel stukken binnen gekomen en is er nog te veel onduidelijk. 9 stemmen voor en 7 stemmen tegen waarmee ook dit lastige dossier een volgende fase ingaat.

Lees hier de Detailhandelsstructuurvisie

Advertentie

3 Reacties

  1. Waar blijft de ALDI in dit gebeuren ????

  2. Met de te verbeteren verbinding Kerkstraat -Wijen zal de broer van het enig overgebleven VVD raadslid wel in zijn nopjes zijn.

    • Doe niet zo belachelijk! Die heeft er al jaren geen winkel meer en bovendien ook totaal geen interesse daarin na alle vreselijke dingen die hem en zijn gezin zijn overkomen. Moet je dan zulke mensen door de slijk halen Mari? Je moet je diep schamen!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie