Skip to content

Middelgroot amfetaminelab aangetroffen in Ospel

Redactie
20 juli 2016 | 15:17

Advertentie

imageDe politie is momenteel bezig met een onderzoek op een perceel aan de Broenenhoup in Ospel. Op het terrein staat een vervallen woning en er zijn sterke aanwijzingen dat zich in het pand een drugslab bevindt.

Agenten hebben in de omgeving van het perceel sterke dampen en geur waargenomen. Daarop is een onderzoek gestart. Een politiehelikopter heeft luchtfoto’s gemaakt en de brandweer is aanwezig om de veiligheid te waarborgen.

Vanuit veiligheidsoverwegingen is assistentie van specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ingeroepen. Politie en brandweer gaan niet naar binnen vanwege mogelijk explosiegevaar. In afwachting van de komst van de experts is de directe omgeving afgezet.

Update 16.15 uur:
Naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniem melding namen agenten rond 14.30 uur een kijkje bij de woning aan de Broenenhoup. Op het perceel staan zeecontainers waar mogelijk een drugslab in zit. De brandweer heeft metingen verricht. LFO zal een verkenning instellen, waarna er pas duidelijkheid is of er daadwerkelijk sprake is van een eventueel drugslab. De verwachting op dit moment is dat de omgeving de komende uren nog afgesloten is in verband met het onderzoek. De twee bewoners van het woonhuis op het perceel zijn aangehouden door agenten. Het onderzoek gaat vermoedelijk nog uren duren.

Update 17.30 uur:
Onderzoek heeft uitgewezen dat het een middelgroot amfetaminelab betreft. De forensisch onderzoekers van de politie starten een sporenonderzoek in en om de woning. Vannacht wordt het perceel bewaakt en morgen wordt het lab opgeruimd.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Molenaar doet examen Korenbloem in Ospel
Bij voldoende wind wordt er graan gemalen
5 oktober 2024 | 9:00
Screenshot
Tom vindt shoot-out het allerleukste om te doen
4 oktober 2024 | 20:00
2024_10_04 Huisdierzegening in Weert - Johan Horst-11
Ze kunnen er weer een jaar tegen
4 oktober 2024 | 19:37

Advertentie