Skip to content

NTC 72 Pinnenland-tennis-toernooi; VOLGEBOEKT

Redactie
25 juli 2016 | 20:20

Advertentie

Tennisballen Tennis-2847Het in de regio befaamde tennistoernooi Pinnenland heeft in de inmiddels 34 jarige historie, met meer als 160 inschrijvingen weer een nieuw hoogtepunt bereikt. Pinnenlandtoernooi staat dit jaar in het thema van “Ik hou van Holland” .

Een Holland-camping in samenwerking met Jacobs Caravans Ospel (www.jacobscaravans.nl) wordt ingericht om internationale spelers en spelers van boven de rivieren onderdak te kunnen bieden. Eetcafé De Kleine Winst uit Nederweert is druk met de voorbereidingen van de oud Hollandse gerechten en heeft jagers in Mexico opdracht gegeven om blauwschub kwartels aan te leveren, aangezien die in Nederland zijn uitgestorven. Deze kwartel (de Callipepla squamata) behoort tot de groep van de boomkwartels. Zij leven grotendeels op de grond, maar slapen bij voorkeur in bomen of struiken. Deze kwartel komt nu nog voor in woestijnachtige graslanden en droge gebieden in Amerika (Californië, Nevada, Nieuw-Mexico, Kansas, Texas en Colorado) en is gewend aan hoge temperaturen en droogte. De Blauwschubbenkwartel meet van kop tot staart ruim 24 centimeter. Het gewicht van deze kwartel is ongeveer 180 gram. De eieren wegen gemiddeld elf gram. Deze kwartel is over het gehele lichaam blauwgrijs van kleur met op de borst, hals en de rug zwartomrande lichte veren die een schubbeneffect tonen. Vandaar de naam van deze kwartel.

De haan heeft, afhankelijk van de ondersoort, een roestbruine vlek op de borst en een korte brede kuif op de kop. De hen is vrijwel hetzelfde gekleurd, maar mist de roestbruine vlek. De oog- en snavelkleur zijn donkerbruin. De poten zijn hoornkleurig.

Het toernooi
Huis Nassau“, zoals de kantine is gedoopt zal oranje kleuren alsook de rest van het park. Baan 6 is de “Pruisenbaan“, baan 4, is de beruchte Napoleonsebaan. Iedereen met een Nederlandsche oldtimer mag parkeren op het park en ontvangt tevens een gratis consumptie (parkeren aub naast de gereserveerde parkeerplaatsen van de kersverse nieuwe clubkampioenen Victor Overwater en Pascale de Kan)

De officiële opening is op 31 Juli om 12.00 uur middels het knippen van het lint door een hoogwaardigheidsbekleder (de identiteit mogen we om veiligheidsredenen nog steeds niet vrijgeven). Daarna zal niemand minder dan Paul van der Sande op de “Napoleonsebaan”, met een koperen bedpan een regelrechte Ace gaan slaan tegen onze Groot Hertog Abdy Weingarten Voorzitter NTC72 Heer Peter Meulen.

In verband met de veiligheid zullen er extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Vloeistoffen en gels zijn niet toegestaan op het Park tenzij: (1) verpakt in verpakkingen van maximaal 100 ml en (2) deze verpakkingen in één gesloten doorzichtige hersluitbare plastic zak zitten van maximaal één liter (maximaal één plastic zak per bezoeker) (3) aantoonbaar nodig tijdens verblijf op de Bengele (b.v. medicijnen en babyvoeding). Zie voor verdere details en opsommingen de folder ‘Nieuwe EU-regels voor sport-tassen’.

De week is helemaal volgepland en van maandag tot vrijdag zullen er vanaf 17.30 uur tot in de late uurtjes boeiende wedstrijden gespeeld gaan worden. De weersverwachtingen zijn prima dus er worden weer veel toeschouwers verwacht. Dit jaar zullen reserveringen op het terras niet meer mogelijk zijn. Kom dus op tijd voor de beste plekken naast de verschillende speelvelden. Op vrijdag 5 augustus wordt het finaleweekend ingeluid door de grote feestavond met live entertainment en een BBQ voor spelers en toeschouwers. Zondag 7 augustus zijn de de spetterende finales.

Het finaleweekend zal met het hoge aantal inschrijvingen, de grote toe-stroom van publiek en de komst van heel goed weer, wederom een niet te missen evenement gaan worden. Adres van ons park is De Bengele in Nederweert (oranje dan wel rood-wit-blauwe kleding niet verplicht).

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie