Skip to content

Spataderzorg SJG Weert krijgt Keurmerk

Glendi
11 januari 2013 | 10:51

Advertentie

SJG WeertDe Patiëntenvereniging Hart & Vaatgroep heeft aan het Sint Jans Gasthuis Weert het Spataderkeurmerk toegekend. Hiermee geeft de vereniging aan dat het ziekenhuis voldoet aan alle dertien opgestelde kwaliteitscriteria.

SJG Weert heeft een chirurg, een dermatoloog en een vaatchirurg die elk jaar samen ongeveer 400 mensen met spataderklachten behandelen. Voor het verwijderen van spataderen hoef je in de meeste gevallen niet meer onder het mes. Waar mogelijk kun je onder plaatselijke verdoving in de polikliniek met moderne lasertherapie of andere therapieën worden behandeld. Deze behandelingen vinden plaats onder lokale verdoving en duren een half uur tot een uur waardoor nadien minder pijnklachten ontstaan dan bij een operatie.

“Voor de kleine spatadertjes, ook wel twijgtakjes genoemd, hoeft de patiënt geen aparte afspraak te maken. Die verhelpen we direct tijdens het eerste polikliniekbezoek. Met een dun naaldje spuiten we een vloeistof in de vaatjes waardoor deze dichtgroeien. Tien minuten later staat de patiënt weer buiten”, vertelt chirurg Tanja Lettinga: “Bij de grotere spataders kunnen we zo’n driekwart van de patiënten poliklinisch behandelen. Alleen voor de echt ernstige gevallen is een dagbehandeling nodig.” Net als haar collega’s hecht ze veel waarde aan een goede vertrouwensrelatie met de patiënt. “De patiënt komt bij mij op het spreekuur en wordt ook door mij behandeld. Dat geldt ook voor mijn collega’s. Dat maakt de zorg bij elke arts persoonlijk.”

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie