Skip to content

Nederweert gaat openbare verlichting verduurzamen

Glendi
16 september 2016 | 10:00

Advertentie

St Lambertuskerk Nederweert-4Binnenkort wordt aan de gemeenteraad van Nederweert voorgesteld om de Openbare Verlichting (OV) geheel te verduurzamen. Dit bespaart veel energie en bespaart ook flink in de onderhoudskosten. Er hoeven namelijk geen lampen meer vervangen te worden. Voor het oplossen van knelpunten wordt jaarlijks een klein bedrag gereserveerd.

LED verlichting is helemaal ingeburgerd. Nieuwe armaturen met conventionele lampen worden in de openbare verlichting nauwelijks meer toegepast. Als de raad akkoord gaat worden binnen enkele jaren zoveel mogelijk armaturen (40%) omgebouwd en (55%) vervangen.

In het coalitieprogramma is duurzaamheid een speerpunt. Hiermee geeft de gemeente als overheid het goede voorbeeld om zoveel mogelijk energie te besparen, zonder aan de kwaliteit van de OV te tornen. Andere voordelen zijn nagenoeg geen uitval van lampen, meer kleurherkenning door wit licht (sociaal veiliger) en besparing in onderhoudskosten.

Op dit moment is 15% van de OV armaturen al voorzien van LED. Door geheel om te schakelen naar LED verlichting wordt zo’n 40% op energie bespaard en neemt de uitstoot van broeikasgas, CO2 met 106.000 kg af.

Advertentie

2 Reacties

  1. stel dat irritante stoplicht op de randweg eens fatsoenlijk af.
    je bespaard dan ook op broeikasgas.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie