Skip to content

Neergeschoten Belgen langer vast

Redactie
28 september 2016 | 18:56

Advertentie

schietincident-weert-1De rechtbank Limburg heeft woensdag het voorarrest van de vier Belgen die in Weert zijn aangehouden met veertien dagen verlengd. De vier mannen werden door de politie vanuit Venlo achterna gezetten nadat ze op de politie hadden geschoten. De achtervolging eindigde in Weert nabij de Turbo-rotonde.

Drie van de vier werden door de politie neergeschoten en aangehouden. Ze zijn gewond en onder politiebegeleiding afgevoerd naar het ziekenhuis. Een vierde verdachte bleef in de auto zitten en gaf zich over. De vier mannen bleken bekenden van de politie in België.

Bron: 1Limburg

Advertentie

1 Reactie

  1. Van hbvl .be

    De vier mannen die zondagnamiddag na een wilde achtervolging door de Nederlandse politie in Weert werden beschoten, zijn Belgen van vreemde origine. Het gaat om drie twintigers en een dertiger uit Bocholt, Bree, Meeuwen en Houthalen. Drie van hen raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

    De Nederlandse politie zou er vanuit gaan dat de vier mannen zondag in Venlo waren voor een drugshandel. In Venlo-Zuid was zondag in de vooravond overigens nog een inval in een huis en werd de bewoner gearresteerd. Beide zaken zouden met elkaar in verband staan. 

    De twee politiemannen die zondagmiddag hun wapens trokken om de vier te overmeesteren zijn gisteren als getuigen gehoord. Volgens politiebronnen voelden de agenten zich zondagmiddag genoodzaakt om hun wapen te trekken. Zij hadden tijdens hun patrouille melding gekregen dat inzittenden van een Belgisch voertuig in de buurt van Venlo op de politie hadden geschoten en dat de vluchtauto vermoedelijk op weg was naar Weert of Eindhoven.

    Toen ze de wagen in het vizier kreeg, zetten de agenten dan ook de achtervolging in. Die eindigde op de Ringbaan-Noord in Weert na een klapband. De agenten schoten toen drie inzittenden te voet probeerden te vluchten. De vierde inzittende bleef in de auto zitten. De politie kon hem ongedeerd oppakken. De vier kwamen al eerder in aanraking met het Belgische gerecht.

    Door NV


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30
2024_10_05 Ongeval kruising Hoofstraat Budschop Nederweert-3
Politie en ambulance ter plaatse
5 oktober 2024 | 17:57
Snelweg-A2-Nederweert verkeer
Maandag en dinsdag afgesloten
5 oktober 2024 | 15:00

Advertentie