Skip to content

Politieman Marco in het zonnetje gezet op bureau in Weert

Redactie
6 oktober 2016 | 16:38

Advertentie

marco-bos-politie-weertDe Limburgse politieman Marco Bos (29) werd deze week op bijzondere wijze in het zonnetje gezet door zijn directe collega’s. Marco raakte 6 jaar geleden zwaargewond tijdens het werk. Een scooterrijder reed bij een verkeerscontrole frontaal in op Marco, een incident dat niet alleen op hem, maar ook op zijn collega’s veel impact had. De manier waarop Marco zich door alle ellende heensloeg en herstelde, oogstte veel bewondering bij de collega’s, die hem daarom op het bureau in Weert met een bijzonder cadeau hun waardering toonden. Ook Marco’s maatje Ilker, die getuige was van het ongeluk en daar flink last van heeft ondervonden, kreeg een pluim.

Samen met zijn vrouw Joany en zijn ouders kwam Marco dinsdagavond 4 oktober naar het bureau in Weert. Daar wachtten zo’n twintig collega’s hem op in de kantine. De bijeenkomst was georganiseerd door drie collega’s. Een van hen is Lars Hoebers: “We liepen al heel lang rond met het idee om iets speciaals te doen voor Marco. Het is zo heftig wat er allemaal gebeurd is en we vinden het belangrijk om hem te laten zien dat wij enorme bewondering voor hem hebben.” Speciaal voor Marco lieten Lars en zijn collega’s een kunstwerk van glas ontwerpen met een passende tekst (zie foto).

Grote droom
Marco was pas 23 toen het ongeluk gebeurde. Van de ene op de andere dag kon hij niet meer motorrijden en voetballen en leek zijn grote droom om door te groeien naar de functie van agent vervlogen. Een lange tijd van pijnlijke operaties aan zijn benen en moeizame revalidatie volgde. Lars: “Het leek erop dat hij blijvend beenletsel zou overhouden aan het ongeval. Maar onlangs is het hem gelukt om, ondanks zijn beperkingen, in het IBT centrum het FVT parcours te lopen!” Marco’s collega Ilker, met wie hij al vanaf de opleiding bevriend was, maakte het incident van dichtbij mee. Van de impact heeft Ilker psychisch veel last ondervonden. Lars en mede-initiatiefnemer Guus Derks vonden dat ook hij een pluim verdiende en verrasten Ilker met eenzelfde kunstwerk. “Wij zijn als collega’s enorm trots op de manier waarop Marco en Ilker ondanks alle ellende hebben doorgezet en zich hebben herpakt. Vandaar dat we hier vandaag met diverse collega’s aanwezig zijn om jullie deze waardering te tonen”.

Meegeleefd
De man om wie het allemaal draaide, Marco zelf, was een beetje beduusd van alle aandacht. “Ik ben erg verrast, had geen idee dat ze dit voor mij en ook voor Ilker hadden bedacht. Ik vind het echt hartstikke leuk. We hebben inderdaad een moeilijke periode achter de rug, maar ik heb steeds geprobeerd positief te blijven. Ik werk niet meer op straat, maar in de backoffice van de meldkamer en dat vind ik ook leuk. Verder blijf ik me richten op mijn fysieke herstel, ik wil echt meer kunnen rennen, meer meters maken.” Joany, met wie Marco deze zomer trouwde, was trots en ook heel blij met de waardering. “Die collega’s zijn er zó voor hem geweest. Een half jaar na het ongeluk kregen we een heel boekwerk met foto’s en persoonlijke verhalen van collega’s. Het is hartverwarmend hoe mensen hebben meegeleefd.

Supertrots
Hub Janssen, RTIC-collega van Marco, is lovend over zijn jonge collega: “Een schitterende vent! Hij doet zijn werk hartstikke goed. Maar ik vind het ook heel goed dat de andere collega’s hem dit laten weten met zo’n bijeenkomst.” Dat vond ook teamchef Gé Stroeken. “Hij heeft een enorme drive en dat de collega’s hem daarmee complimenteren, dat maakt mij heel trots.” Twee andere collega’s, Els en Jane, kennen Marco al sinds hij als 18-jarige bij de politie kwam. Zij moesten de jonge studenten opleiden en hen ‘blauw maken’, de straat opsturen. “Hij was als een zoon voor ons, en zo voelt het nog steeds. We zijn supertrots.

De directeur van WEP, Bryan Rookhuijzen, was uitgenodigd om Marco en zijn collega’s toe te spreken. Hij was ten tijde van het ongeval korpschef van Limburg-Noord. “Ik herinner me heel goed hoeveel impact dit incident heeft gehad binnen het korps. Wat geweldig dat jullie hier nu met elkaar zijn en op deze manier je waardering uitspreken.” Een bijzonder compliment gaf Bryan aan de drie initiatiefnemers van de bijeenkomst voor Marco. “Lars, Guus en Ilker, jullie hebben een enorme oppepper gegeven aan je collega’s en daarmee ook aan de hele organisatie. Daarom ontvangen jullie het speciale ‘blauwe hartje’ van WEP.” Met het opspelden van de blauwe hartjes, werd de bijeenkomst afgesloten en konden de aanwezigen napraten onder het genot van een kop koffie met een stuk (vanzelfsprekend aanwezige) Limburgse vlaai.

Foto: Marco en Ilker met hun ‘onderscheiding’
Door: Annette Posthumus voor Stichting Waardering Erkenning Politie

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Dat moet gevierd worden!
2 oktober 2024 | 18:00
Dierendag hond Depositphotos serezniy
Stuur snel jouw foto naar Nederweert24!
2 oktober 2024 | 17:30
2024_10_02 Stankhinder Kringgreppel Nederweert-Eind-1
Geen gevaarlijke stoffen waargenomen
2 oktober 2024 | 17:16
politie-stock-1-1
Bij het incident raakte één persoon gewond.
2 oktober 2024 | 17:05

Advertentie