Skip to content

WOZ-waarde woningen vanaf 1 oktober openbaar

Glendi
7 oktober 2016 | 16:00

Advertentie

woz-waarde-woningDe WOZ-waarde van woningen is vanaf 1 oktober 2016 openbaar. Iedereen kan deze nu opvragen via www.woz-waardeloket.nl. Hierdoor is er meer transparantie voor de burgers. In 2015 heeft er een wetswijziging op de wet WOZ plaatsgevonden die bepaalt dat de WOZ-waarde van woningen per 1 oktober 2016 openbaar moeten worden.

Landelijke voorziening
De WOZ-waarde kan worden opgevraagd via www.woz-waardeloket.nl, een landelijke centrale voorziening. Bij de start op 1 oktober zijn alleen de WOZ-waarden zichtbaar van de gemeenten die op dat moment zijn aangesloten. De gemeente Nederweert zal volgens planning pas in april 2017 worden aangesloten. Daarom zijn de WOZ-waarden van woningen nog niet zichtbaar in het centrale landelijke loket. Vanaf 1 oktober 2016 tot april 2017 kun je de WOZ-waarden in onze gemeente wel opvragen via www.wozview.nl. Ook op de site van BsGW, www.bsgw.nl, vind je meer informatie.

Waardepeildatum
In het landelijke loket zijn de WOZ-waarden met waardepeildatum 1 januari 2015 opgenomen. Op het moment dat in 2017 de WOZ-waarden met waardepeildatum 1 januari 2016 bekend zijn, zullen deze aan het landelijke loket worden toegevoegd.

Belangrijk om te weten is dat alleen de WOZ-waarde zal worden getoond. De andere gegevens die zijn gebruikt voor de taxatie, zoals de eigenaar of de verkoopprijs, zijn niet op deze manier te raadplegen. Ook worden de taxatieverslagen niet openbaar. Daarnaast gaat het vooralsnog alleen om de WOZ-waarde van woningen en bijvoorbeeld niet van bedrijfspanden.

MijnOverheid
Via MijnOverheid kunnen veel woningbezitters naast de WOZ-waarde ook het taxatieverslag van hun woning vinden. MijnOverheid biedt alleen gegevens over het eigen pand. Hier zijn geen WOZ-waarden van andere panden te vinden. Via de Berichtenbox van MijnOverheid ontvangen steeds meer belanghebbenden het aanslagbiljet van BsGW waarop ook de WOZ-waarde bekend wordt gemaakt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie