Tijdens een ouderavond in 1979 zei de juffrouw: ‘Basje is druk, maar niet hinderlijk’.
De woorden bleven hem – en vooral zijn ouders – achtervolgen. En nu, 37 jaar later, vormen ze de titel van zijn nieuwe boek. Druk, maar niet hinderlijk – de tweede bundel van Bas Poell – wordt zaterdag 12 november gepresenteerd in Eetcafé De Kleine Winst in Nederweert. Rond 14.00 uur zal de schrijver het eerste exemplaar overhandigen aan de naamgeefster van zijn boek; zijn vroegere juffrouw van basisschool Budschop. ‘Juf’ Tiny Keursten-Gielen is inmiddels 84 jaar, staat nog midden in het leven en kan zich haar uitspraak over dat ‘drukke, maar niet hinderlijke Basje’ zelfs nog voor de geest halen.
In De Kleine Winst zullen we deze middag samen het glas heffen. De nieuwe bundel is te koop voor €15,-, met daarbij de mogelijkheid tot signeren. Voor slechts €7,50 extra krijgt u het vorig jaar verschenen debuut 23° op papier er bij.
Met Druk, maar niet hinderlijk weet Bas Poell (Weert, 1972) opnieuw de lachers aan zich te binden. Maar er is meer. Filosoferend over het leven verkent de auteur nieuwe wegen en boort hij diepere lagen aan. Het resultaat is een bundel die je vanaf de eerste regel pakt en als een rollercoaster heen en weer slingert. Dus zet je maar schrap.
Na zijn debuut 23° op papier in 2015 kon het vervolg niet uitblijven. Het is heel simpel: Bas Poell móet schrijven. Hij wil plezieren. Verrassen. Verleiden. Ontroeren. Troosten. Het leven delen zoals het komt. In al zijn pracht en gebreken. Bij elkaar een bonte verzameling van emoties. Behoorlijk druk. Maar niet hinderlijk.
Op zoek naar een origineel Sinterklaascadeau van eigen bodem? De bundel Druk maar niet hinderlijk is vanaf zaterdag 12 november te koop bij Bruna in Nederweert en Weert. Per post laten bezorgen kan natuurlijk ook. Stuur een mail met uw contactgegevens naar info@baspoell.nl.
“”
Conceptie
De vraag zat er al een tijdje aan te komen. Mevrouw is zes.
‘Papa, hoe worden baby’s eigenlijk geboren?’
Daar zit ik dan, op de rand van haar bed. Vader en biologieleraar. Het is acht uur, ze moet gaan slapen. Hoe pak ik dit tactisch aan?
Ik besluit de bal terug te kaatsen. ‘Wat denk je zelf?’
‘Nou, de meeste kindjes worden hier beneden geboren. Daar waar je moet plassen. Ik ben bij mama uit de buik gekomen.’
Ik voel opluchting. Dochterlief heeft het hoofdstuk ‘geslachtsgemeenschap’ overgeslagen. ‘Ja schat, dat klopt. Jij bent uit de buik geboren.’
‘Papa?’
‘Ja?’
‘En wat deed Dirk toen ik geboren werd?’
‘Dirk gaf jou heel veel knuffels en kusjes. Hij was heel blij dat jij er was.’
Grinnikend: ‘Tóen nog wel ja!’
Er zijn nog geen reacties geplaatst