Skip to content

Sinterklaasintocht op de tocht

13 oktober 2016 | 18:00

Sinterklaas intocht Nederweert 7400Het St. Nicolaascomité Nederweert staat er financieel niet goed voor. Als er niks veranderd, is dit het laatste jaar dat sinterklaas in Nederweert aanmeert. Het comité luidt de noodklok: “We kunnen het financieel en qua vrijwilligers niet meer bolwerken,” vertelt Leny Simons.

De intocht wordt jaarlijks georganiseerd door vrijwilligers van verschillende buurtschappen. Samen vormen zij het St. Nicolaascomité. De kosten stijgen alleen maar en de inkomsten dalen. Vanuit de gemeente wordt er een bijdrage gedaan en er zijn een aantal lokale sponsoren. Samen opgeteld, is het niet meer voldoende om de sinterklaasintocht te blijven organiseren. Ook zijn er steeds minder Pieten beschikbaar voor deze vrolijke dag.

De gemeente heeft tot nu toe altijd gezegd dat het comité zelf sponsoren moet zoeken, maar dit blijkt veel moeilijker dan gedacht. Het comité is op leeftijd, de financiële middelen zijn op. Een sinterklaasfeest voor de kleinsten uit de gemeente is natuurlijk niet compleet zonder een echte intocht. Wie helpt het comité en draagt sinterklaas een warm hart toe.

Wil je een bijdrage doen, meer informatie willen of als vrijwilliger aan de slag willen? Neem dan contact op met Leny via m.simons62@upcmail.nl. Wil je je opgeven als Piet (min. leeftijd 16 jaar) mail aan naar intochtnederweert@gmail.com.

Advertentie

3 Reacties

  1. Of is dit een smoes om het jaarlijksë ‘zwarte” pieten gezeik te omzeilen?

    • smoes was het maar waar dit is een ernstige zaak
      en zeker voor de kleine kinderen

    • XYZ dat heeft hier helemaal niets mee te maken! Zwarte piet is en blijft zwart. Dat hele gekleurde pieten gedoe speelt alleen in de Randstad en bij de linkse publieke omroep. Waar het hier om gaat is dat goedwillende vrijwilligers graag nog jarenlang een mooie intocht willen organiseren voor de kinderen van Nederweert maar dat daar de financiële middelen voor ontbreken. En daarnaast ziet men dat steeds minder “jeugd” bereid is om een zondag zwarte piet te spelen. Voor beide zaken vraagt men hiermee de aandacht.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie