Skip to content

Randweg? Ja graag!

Redactie
13 oktober 2016 | 20:30

Advertentie

Randweg Nederweert N266-2789Als we de ‘tegenstanders van de randweg’ mogen geloven, kleven er louter nadelen aan de plannen voor een randweg om Nederweert. Zo loopt het verkeer in en rond Nederweert door sluipende automobilisten elke spits hopeloos vast, stort Nederweert zichzelf in een financiële afgrond, neemt de luchtverontreiniging dramatisch toe, en is Nederweert voor met name fietsers van de buitenwereld afgesloten.

Kloppen deze argumenten ook wel? 
Of heiligt het doel de middelen voor deze ‘tegenstanders van de randweg’?
 Spreken ze zoals ze zeggen voor alle Nederweertenaren, of zijn ze door de tracékeuze direct betrokken?

Randweg JA!

Wij, de actiegroep Randweg JA!, zien wel degelijk de vele voordelen van een randweg, en willen middels ‘fact-checking’ en het delen van eerlijke informatie, een tegenwicht bieden aan deze vaak luidruchtig gebrachte, negatieve geluiden.

Bent jij ook, net als wij, voorstander van de komst van een randweg, en geloof je in eerlijke argumenten, en wil je deze ook met anderen delen? Sluit je dan aan bij de actiegroep Randweg JA! via randwegja@gmail.com.

Advertentie

97 Reacties

  1. “zo loopt het verkeer hopeloos vast” Misschien eens iets doen aan de top afstelling van de verkeerslichten. Wat een ramp zijn die.
    Ongeacht welk moment van de dag. Je mag voor alle lichten afremmen of helemaal stoppen. Dat is vanaf de brug gezien, 8x voordat je in Boshoven bent. Dat kan toch ook niet goed zijn voor de luchtkwaliteit. 8x afremmen en optrekken.

    • Ja, met name het verkeerslicht bij tankstation Total. Hopeloos, wie bedenkt dit.

      • Dit is bedacht door politie en gemeente omdat de snelheid eruit gehaald moet worden…

  2. Gelukkig dat er meer mensen snappen dit dit het beste is voor Nederweert
    Ik erger me allang aan de onnozele en puur uit eigenbelang uitgekotste argumenten van de Nee kant met als diep trieste punt een voormalige arts, die zich voorheen nooit bemoeide met Nederweert, maar nu bang is dat hij in zijn achtertuin meer verkeerslawaai zal ondervinden…

    • Teng, Ooit nagedacht over de vele uren die een arts maakt. Voorheen nooit tijd gehad voor zich met dergelijke zaken bezig te houden!

    • Opdoeken deze onnozele actiegroep , randweg Ja.
      Hoe durf je het te zeggen , onnozele en puur uit eigen belang uitgekotste argumenten van de Nee kant !!!!
      Dus deze mensen mogen volgens jou geen eigen mening hebben omdat jij er één hebt ?
      Hier kan ik mij kwaad over maken , maar ik kan niet teveel zeggen want mijn berichten worden hier toch steeds verwijderd.

  3. Matig bericht. Nederweert in 1 klap financieel ongezond. Niet aan gedacht zeker?

  4. Nog even en we krijgen hooligan gevechten in de wei tussen JA en NEE….
    Flutbericht; opruierij!

  5. Denk even na. Het is al lang duidelijk dat die randweg er niet komt. De voorstanders proberen een wanhoopspoging die kant nog wal raakt en geven hun verlies in feite hiermee toe.. Deze actie is dus goed nieuws voor het nee kamp.

    • duidelijker kan niet anoniem bericht de wereld in helpen ,dat is pas echt vlut

      • Ik denk dat dit iets van de gemeente zelf is!

    • Als je de provincie moet geloven is nog lang niet zeker dat de weg er gaat komen , zo informeren ze tenminste burgers die hier naar bij de provincie informeren. De weg wordt te duur.
      Maar het is nog steeds geen definitief NEE, Het kan ook weer een politiek spel zijn in dit poppenkast theater en worden er straks nog meer mensen de dupe van die wederom verkeerd zijn ingelicht als de weg er dadelijk toch komt. Evenals al degene die hier een huis hebben gebouwd op een ruimte voor ruimte kavel.
      Ik vind het niets meer dan normaal dat deze mensen nu fel tegen een randweg zijn nadat ze eerste verkeerd zijn voorgelicht door onze gemeente. Blijkbaar willen sommige mensen hier dit niet snappen zolang het hun zelf niet overkomt, want dan is Nederweert te klein.

  6. Vlut ligt in Ospel volgens mij?

  7. Grappig! Bijna alle commentaren komen van de nee-kant.
    Voordelen randweg
    -Verplaatsing van uitstoot van midden in het dorp naar er buiten. Verbetering voor meer mensen als verslechtering voor anderen.
    -Door betere doorstroming, zelfs met 6 rotondes, minder uitstoot.
    -Mogelijkheid om ondernemers plannen te laten uitvoeren aan de kanaal.
    -Extra brug voor voetgangers en fietsers zodat die minder om hoeven te fietsen. Ook voor bijvoorbeeld mensen van Ospel of het buitengebied tussen Ospel en Budschop.
    -Betere bereikbaarheid van Pannenweg. Zeker met de bouwplannen die daar nu op stapel staan wordt het daar de komende jaren drukker. In de spits ga je dat merken.
    -ONTLASTING van Peelsteeg en Heerweg. Constructief en ruimtelijk is deze route totaal niet berekend op de hoeveelheden verkeer die hier in de spits overheen gaan.

    • En dan hebben we het nog niet over de rijbaan-verdubbeling langs de ZuidWillemsvaart die aan de Brabantse kant nu bezig is!
      De eerste fase tussen Den Bosch en Veghel komt volgend jaar klaar, en in 2019 dan willen ze aan de tweede fase gaan beginnen tussen Veghel en Asten.
      En dan kun je op je klompen aanvoelen, dat de verdubbelde N266 als alternatief gaat dienen voor de steeds drukkere A2 tussen Den Bosch en Nederweert.
      Daardoor als er helemaal hier is Nederweert niks gebeurd, dan gaat het verkeer langs het kanaal over een aantal jaren misschien helemaal vastlopen.
      Want door de nieuwe bedrijven op de Pannenweg, dat verkeer komt er ook nog allemaal bij.
      En sinds Kargro-bandenfabriek aan brug 14 is gekomen, dat vrachtverkeer is ook daardoor behoorlijk toegenomen op de N266.
      En daarom moet de nieuwe randweg aangelegd worden.

      • Wat een gewauwel allemaal van de Ja-kant, voor dit soort taal moet je wel bijna zeker in de politiek zitten. Een landelijk probleem blijkbaar, Vooral niet luisteren naar de mensen. Laat eindelijk eens een keer zien hoe groot die Ja kant is , Regel eens een bijeenkomst en dan kijken hoeveel mensen er op komen draven die voor de randweg zijn.

        Kun je dan niet beter de A2 verbreden? Dit lijkt mij meer logisch dan door Nederweert te gaan rijden vanaf Den Bosch, Veghel en Asten ?

        • Waarom zijn jullie Henk en Ingrid tegen de randweg? Is dat soms omdat die in jullie achtertuin komt te liggen.
          En dat daardoor persoonlijke belangen bij jullie de boventoon voeren ipv de publieke belangen!

        • En kom eens met harde feiten waarom die randweg niet aangelegd moet worden, want buiten verdachtmakingen, persoonlijke aanvallen en gescheld en getier heb ik nog steeds niet gehoord waarom die randweg niet aangelegd moet worden!
          En er wordt gestrooid met allerlei bedragen wat die weg moet gaan kosten en dat daardoor de gemeentebelastingen flink omhoog gaan.
          Ik heb via dit forum daarover een paar gerichte vragen gesteld aan het nee-kamp daarover, nooit geen antwoord op mijn vragen gekregen!
          Blijkbaar waren die vragen te moeilijk.

          • Er zijn genoeg harde feiten aangedragen, en de manier waarop deze uitgeklede variant tot stand is gekomen is al helemaal schandalig. Ik denk dat er genoeg geschreven is waarom niet , dat heb je zelf overal kunnen lezen.Dat de gemeentelijke belastingen omhoog gaan en wat de weg gaat kosten interesseert mij niet , die stijgen toch , is nog nooit omlaag gegaan en de staat of gemeente pakt het geld toch wel wat ze nodig hebben , niet linksom dan rechtsom. En ja, misschien komt deze wel in onze voortuin, wie weet. deze uitgeklede variant ligt in ieder geval te dicht op de kern van Nederweert en zal geen toegevoegde waarde gaan hebben. Dus laten we maar lekker afwachten , ik hoop dat ie er nooit gaat komen in ieder geval. Laten we zien bij de volgende verkiezingen of deze gang van zaken politiek afgestraft gaat worden bij de volgende verkiezingen. Dat is in ieder geval te hopen.

        • De Nee-bijeenkomst was geweldig. Een aantal mensen die samen tegen zijn, gaan elkaar vertellen hoe geweldig ze samen tegen zijn. Geven elkaar schouderklopjes dat ze tegen zijn, en dus ook goed bezig zijn. Gezien de berichtgeving en aankondiging vooraf was het duidelijk dat ja-knikkers niet welkom waren. Maar waarom moet je een bijeenkomst organiseren om met gelijkgestemden samen te vertellen dat je het met elkaar eens bent, als je de andere kant niet uitnodigt en ook niet naar wilt luisteren.
          De weg moet zo dicht bij de kern komen te liggen dat toekomstige grote uitbreidingen in of aan een andere kern worden gegeven. Blijven die ook enigzins de moeite om te wonen.

          • Dan ook die ook net zo goed blijven liggen zoals die nu ligt in een aangepaste vorm, Zoals nu is het een mooie rechte weg zonder bochten op de rotondes na. Makkelijker kan het niet en die mensen die er langs wonen zijn al gewend aan de weg. Opgelost .

  8. Middensanders, maak even 3500 eurie over naar de jongens in Tanzania, dat is beter dan jullie “kostbare tijd”wat te verdoen aan een discussie over een randweg!

    • Helemaal gelijk. Al die energie en het geld dat nu verknoeit is aan vergaderen had allang in de weg gestoken moeten worden.

      • Ook al zo een domme reactie, dus volgens Nico komt het er op neer , bulldozer pakken en iedereen aan de kant schuiven ? Zo simpel gaat dat niet .

    • Ja Tinus, dat bedoel ik nu met kwaliteit reageren.
      Je hebt mijn inziens helemaal gelijk, er is genoeg geld verknoeit aan “welles/nietes.
      De € 3500,- vind ik ook een belangrijker doel dan het geld besteden aan nutteloos vergaderen.

  9. Beste Ton.
    de wegverbreding langs het kanaal van den bosch naar veghel, en dan asten, stopt aan de aansluiting op de A67 bij asten.
    iedereen die van het zuiden A2 richting Helmond gaat rijd via Eindhoven, veel sneller,
    en veiliger, is ervaring van mij.
    Nieuwe randweg: veel geld voor een uurtje drukte in de morgen en avond.
    Laat ze maar eerst de verkeerslichten in nederweert correct afstellren

    • Helemaal mee eens ! de stoplichten tot aan Boshoven staan zeer slecht afgesteld , je moet voor ieder stoplicht zowat stoppen, Groene zone ? Enigste groene zone is de berm langs de weg !

      • Henk en Ingrid, zoals vaak genoeg in de media is vermeld is Weert de groenste stad van Europa.
        Ik denk dat men het genoemde traject daarom groen zone noemt.
        In het begin is het een keertje goed mis gegaan op dit traject de groene zone dus, dat zal de reden zijn dat men het heeft aangepast en zo gelaten.
        Een oud Nederweerts gezegde is: In Wieêrt giet alles verkiertj.!!!!!!

  10. De voorstanders halen er slechte argumenten bij: de verbreding bij Veghel heeft bijna geen invloed, omdat dit verkeer grotendeels de A67 oprijdt, de fijnstof wordt juist slechter omdat het verkeer nu kort aan de andere kant van Nederweert rijdt, en daarbij 6 rotondes moet passeren. Nederweert wordt onbereikbaar en onveilig met het huidig idee.

    Er zijn maar 2 opties: de huidige N266 op dezelfde plaats laten liggen maar dan 5 meter lager ( dus onder brug 15 door) en alle afslagen tussen de Avebe en brug 14 weg, zo kan het verkeer in een rustig tempo (50km) doorstromen.
    Of een weg aan leggen vanaf klaver/ v Iersel naar de molsswinkelsdwarsdijk en aansluiten bij dé wildenberg.
    Een fietsertunnel/brug bij Mc Donalds geeft wel betere doorstroming op dit stuk met meer veiligheid

    • Helemaal mee eens Con, Alleen moet er dan een fietstunnel komen. Als er een fietsbrug komt en de randweg komt er niet krijgen we daar misschien oponthoud door voorstanders die van de brug af willen springen omdat ze hun zin niet hebben gekregen.

    • Beste Con, Denk dat je Aveve (vroeger boerenbond) bedoelt. Als je nergens meer mag afslaan kun je weer niet het centrum in. Dus 2e optie is een goed plan. Ook fietstunnel/brug bij Mac Donald zal voor de vele scholieren een heel stuk veiliger zijn en het verkeer kan beter doorstromen.

  11. Brugstraat 2 richtingsverkeer en vanaf 15 een ventweg naar het ouderencentrum en naar staat de ruimte is er, want als je de N266 5 meter leger legt kun je hem ook vlak langs het water leggen

    • Van waaruit de N266 5 meter lager leggen? Van de hele straat: Aan Vijftien een ventweg maken? Als je de weg lager gaat leggen, de aansluiting met de Randweg laten vervallen? Tussen brug 15 en randwegbrug willen ze de ” kanaalzone”‘ maken met terrassen/horeca en ook dan vervalt de aansluiting met de Randweg. Dan is het ouderencentrum, Domus Bona Ventura en bewoners tot de rotonde Houbenakker moelijker bereikbaar voor de hulpdiensten.

      • De N266 5 meter lager van Avebe tot voorbij de Chinees, de ouderen hebben er geen last van want die kijken er overheen
        De terasjes langs het kanaal komen aan de nederweertkant te vervallen,
        als die er dan perse moeten komen, maak ze dan aan de andere kant van het kanaal langs de haven.
        Omdat het zo laag ligt is er geen geluidsoverlast. Het verkeer kan rustig doorstromen zonder optrekken en remmen, dus ook minder fijnstof

        • Natuurlijk kun je dan vanaf brug 15 niet meer de N 266 op
          Wil je vanaf budschop de N 266 op dan moet je over de hulsenweg en via de randwegbrug zo scheidt je het lokale en interregionale autoverkeer.
          Dus wil je vanaf budschop naar nederweert ga je over brug 15
          Wil je naar someren dan ga over de hulsenweg of over brug 14

          • probleem van hulpdiensten naar ouderencentrum en bona Ventura is maar klein. ambulance kan aan komen rijden via de rabobank ( zal minder dan een halve minuut schelen) en de brandweer kan via brug 15 en over de ventweg langs de notaris scheelt minder dan 5 sec.

        • Geluidsoverlast is er wel zeker als je de weg lager legt. Door de echo van het Kanaal,de akoestiek.

  12. Beste voor/tegenstanders, voor wat reden word eigenlijk deze nieuwe weg gepland.
    is het alleen voor de kanaalzone te ontlasten voor het spitsverkeer in de morgen en avond.
    of is het een leuk plan van de gemeente GROOTS nederweert om er weer een idioot plan voor de kanaalzone te verwezelijken.
    Algemeen is het toch dat de meeste plannen ietsje duurder uitvallen dan begroot voor de overheden, en er toch iemand mag opdraaien voor kosten

    • Als er een randweg moet komen om een kanaalzone met terrasjes te kunnen maken dan is het helemaal een idioot plan,Of dat we allemaal daar op het terras gaan zitten kijken met een duur glas bier van 2,50 euro. Die tijden zijn helaas voorbij. En zoals uit vele onderzoeken is gebleken is de huidige N266 een veilige weg en de knelpunten zitten niet op de weg langs het kanaal maar op de huidige randweg. Een nieuwe randweg zal die knelpunten met de aansluiting bij Mc Donalds helaas niet oplossen , ik denk nog eerder nog slechter maken.
      Het is ook niet aangetoond dat de drukte de komende jaren op de N266 zal gaan toenemen. En als Alibaba besluit om naar Nederweert te komen , kan al het verkeer wat er naar toe moet meteen de A2 op, dus dat is ook geen reden voor een nieuwe randweg. Ik denk dat de voorstanders geen echte reden kunnen geven waarom die weg er nu wel moet komen.

  13. Iemand koffie? Net vers gezet.

  14. …tast toe want ik heb iets bij de koffie. Ik ben even naar banketbakkerij “Hubert”geweest en heb daar zijn beroemde prestige-cake gehaald. Tot mijn grote schrik zie ik dat er een beschadiging aan dat gebak is, er is een stuk “randweg”. Dit kan ik zo niet presenteren. Niet getreurd, ik heb ook nog het bekende kanaalzone-progres-schuim gekocht., afgewerkt met het budschop-zoetje.

    • Goedenavond, Tinus Tempeleers, Geweldig verwoordt. Heerlijk…..schoot spontaan in de lach. Iets voor het “Pinke” in het nederweerter weekblaadje! Fijne avond nog.

      • Dank u Inwoner, we blijven er de humor maar een beetje van inzien, ook belangrijk 😉

  15. Huidige weg verlagen van de rotonde tot aan de randwegbrug is al eens een berekening van gemaakt. Conclusie: veel te duur. Het lijkt op het eerste gezicht vrij makkelijk. Maar er zijn hele stukken waar de bebouwing erg dichtbij ligt. Daar krijg je waarschijnlijk geen goed talud, dus moet je een rechte wand maken. Die moet dik zijn om 5 meter hoogte te overwinnen.
    Tevens wordt het moeilijker om vanuit Budschop in Nederweert te komen.
    Daarnaast vindt er op die plek dus niet minder uitstoot plaats. Een van de wensen van de gemeente.

    • Hoezo moeilijker op en neer naar Budschop ….. makkelijker zelfs…
      De stoplichten verdwijnen en de Brugstraat weer 2 richtingen…….
      En minder geluid voor de mensen die daar graag en al lang wonen.
      n Kind kan de was doen….geweldig toch iedereen blij zelfs ,, Bakker Hubert !!!

      • De Brugstraat gaat nooit meer 2 richtingen worden. De details vraag je maar eens na bij de gemeente, maar omdat ervoor gekozen is om de Brugstraat ook winkelstraat te laten zijn, is er een voldoende breed trottoir nodig. Net als in de Kerkstraat. Omdat er te weinig ruimte is, is er dus gekozen voor eenrichtingsverkeer.
        Als je de weg langs de kanaal gaat verlagen, bij de brug, is er dus geen mogelijkheid meer om links of rechts af te slaan. Die ventweg waar hierboven over wordt gesproken is geen plaats voor, zelfs het fietspad wordt dubieus. Om stevigheid te garanderen moet je toch wel een beetje van de kanaal afblijven. En je kunt ook niet langs de bestaande bebouwing een muur bouwen van 5-6 meter hoog.

        • Als je Budschop bij Nederweert wil betrekken , is de enigste en beste mogelijkheid om de brugstraat tweerichtingsverkeer te maken. De huizen die nu te kort op de N266 liggen kunnen ook opgekocht worden. De weg wordt al steeds mooier en veiliger zo, alleen de geplande horeca aan het kanaal gaat dan daar niet lukken, dus die verhuizen we naar de andere kant van het kanaal, daar is nog meer dan plaats genoeg , zelfs voor een boulevard, betrekken we weer iets van Budschop bij Nederweert. Het plan wordt steeds beter zo. Kan dat bij de gemeente niemand zoiets bedenken? En verkeer weren uit een kern is helaas niet mogelijk, kijk maar naar de grote steden zoals bijvoorbeeld de ring van Eindhoven.

          • De huizen die nu te kort op de N266 liggen kunnen ook opgekocht worden.????
            toe mer toe mer,….henk en ingridje
            bah bah

          • Henk en Ingrid nou kon ik jullie toch helemaal begrijpen met jullie NEE op de randweg,lijkt mij vreselijk om die weg in je achtertuin of dwars door je huis te krijgen waardoor je gedwongen bent je huis waar je graag woont te moeten verkopen aan de gemeente.dus tot zover alle begrip. maar nu zeg je dat ze de huizen aan het kanaal maar moeten slopen ? dus jullie wensen iemand anders de ellende toe waar jullie nu in zitten? bah wat vind ik dat min zeg. en NEE ik woon niet langs het kanaal.

          • Buurvrouw en aan vijftiener, dat is nu precies de reactie die ik daar mee uit wou lokken. Natuurlijk gun ik het een ander niet , maar dit is nu ook zo een reactie die wij steeds van het ja kamp krijgen van dat als de gemeenschap een weg door onze tuinen wil trekken dat wij dat zomaar moeten accepteren en ons niet mogen verdedigen want dan hebben wij een grote mond ( luidruchtig) en gaan niet met de tijd mee.
            Maar misschien zijn die mensen blij als ze uitgekocht gaan worden langs de N266. Een feit is dat ze voordat ze er gingen wonen de N266 er al lag en dat de consequenties van druk verkeer al duidelijk waren voordat ze er gingen wonen. Bij ons is dat niet zo en worden wij door de gemeente een oor aan genaaid omdat er ruimte voor ruimte kavels zijn verkocht en er niets over is vermeld dat de plannen er waren om daar een randweg te trekken. Blijkbaar is dit bij een hele hoop mensen van Nederweert niet aan hun verstand te brengen deze gang van zaken. Dus wij wensen helemaal niet de ellende een ander toe , maar hieruit blijkt dat jullie allemaal niet in de gaten hebben wat jullie ons toewensen met deze weg.
            Hoe duidelijk moeten wij nog zijn? Daarbij wordt door de gemeente al verteld dat ze niet veel willen betalen voor de grond of de huizen die ze nodig hebben. Nou als ze iemand weg willen kopen , betaal ze dan ook royaal zodat deze mensen een nieuw bestaan elders op kunnen bouwen en neem de onzekerheid weg bij de mensen. Maar de gemeente doet helemaal niks , Nog steeds is niet duidelijk waar de weg precies zou moeten komen. Degene die nu hun huis zouden willen verkopen, krijgen het nu zolang er geen duidelijkheid is niet verkocht.
            Denk hier allemaal maar eens goed over na.

  16. langs een ventweg of op dat stuk langs de N266 heb je geen fietspad nodig.
    De ruimte is er de N 266 gaat bij de stoplichten 4 meter richting nederweert en je hebt een uitvoegstrook.
    Kosten: dat is wat de gemeente wil, huidig plan heeft ook een negatieve kosten-baten berekening. Ze gaan nu opnieuw een berekening maken waarin de baten hoger worden ingeschat. Zo kan je wel ieder plan positief rekenen

    • We hebben in het buitengebied ruimte in overvloed, dan ga je toch geen verlaagde weg dwars door het dichtstbevolkte gedeelte van Nederweert aanleggen!
      En al die personen die nu te hoop lopen tegen de randweg.
      Omdat de randweg in hun eigen achtertuin of voortuin komt te liggen, daarom zijn ze tegen de randweg!
      Want als de gemeente had gekozen voor de verlaagde versie, dan had je diezelfde personen niet gehoord.
      En de mensen die al van kindsaf aan in dat gebied wonen, die moeten gecompenseerd worden.
      Maar de mensen die later in dat gebied zijn wonen, die hadden kunnen weten dat er ooit eventueel een randweg aangelegd zou kunnen worden.
      Want dit vraagstuk speelde zich al af 30 jaar geleden af onder de toenmalige burgemeester Jacobs!
      Maar hij wilde er zijn vingers niet aan branden.

      • Waarom heeft de gemeente de mensen met de ruimte voor ruimtekavels dan niet geïnformeerd ????
        De weg zou verder van de kern komen en de variant 2A is er pas op het allerlaatste moment bijgekomen. dus deze mensen konden dit geen van allen weten.
        Wel even alles beter lezen wat hier geschreven wordt voordat je met deze conclusie komt.
        Als ik het had geweten was het anders geweest, maar dit is absoluut niet het geval en dit geld voor velen.

  17. Ik ben van mening dat er iets moet gebeuren, maar een verlaagde N266 voldoet net zo goed. De argumenten die ik hoor tegen een verlaagde N266 zoals de hulpdiensten die naar het zorgcentrum moeten en de fijnstof in het centrum geldt ook voor het huidig plan. Maak dan een nieuwe weg vanaf de wildenberg over de molsswinkelsdwarsdijk.

    • Een weg vanaf de Wildenberg via de Molswingelsdwarsdijk naar de N266 lost helemaal niets op. Het verkeer wat je wil omleiden is het verkeer van Someren en van het industrieterrein aan deze zijde van Helmond, dat in Nederweert de A2 wil nemen naar het zuiden, of eventueel naar Weert toe wil. En de andere kant op natuurlijk. Verkeer vanuit Someren en Helmond dat naar het noorden wil pakt natuurlijk direkt de A67. Al de rest is bestemmingsverkeer en zoekt zijn weg wel omdat het toch bekend is. Stuur je dat verkeer nog voor brug 14 recht naar de A2, dan moet dat ver omrijden. Gaan ze nooit doen. Dus die route wordt dan niet gebruikt, en is dan echt een verspilling van gemeenschapsgeld

  18. Loopt het al storm met de voorstanders van de randweg.? Ik heb ze niet gezien of gehoord bij de bijeenkomsten. Ik denk dat de meeste inwoners van Nederweert niet eens weten wat er allemaal gaat veranderen als er een randweg komt. En zoals jullie misschien ook niet weten is nut en noodzaak niet aangetoond. Daarom heeft de gemeente maar alvast van onze centen een bureau in de arm genomen, die nu mag uitzoeken of we dadelijk ook nog een boulevard kunnen maken. Om zodoende nut en noodzaak aan te tonen. Komt dat bureau tot de conclusie dat we vanuit Budschop ( bariaire ) niet Nederweert de Brugstraat in kunnen. Nou dat wisten we al, En waarom geven we Budschop niet ook een supermarkt. Nee dat kan volgens het CDA niet. Maar die supermarkten mogen wel samen op een kluitje komen te liggen in het nieuwe centrum van Nederweert. Dat die oudere mensen van Domus Bona Ventura en het ouderencentrum St Joseph die afstand niet kunnen lopen word geen rekening mee gehouden. Is dat voor hun dan ook niet een bariaire kun je je afvragen.
    Waar zijn ze in Nederweert eigenlijk mee bezig.?

    • Els onderschat de inwoners van Nederweert niet zo. wij komen er toch niet onderuit om te weten wat er speelt? daar zorgen jullie (de nee roepers) en de gemeente wel voor, maar op een gegeven moment weten we het wel en zijn wij een beetje randweg gepraat (geschreeuw) moe.
      Je supermarkt opmerking deel ik, namelijk waarom de drie supermarkten op 1 kluitje, inderdaad 1 op Budschop, 1 daar waar de meeste ouderen wonen en 1 waar de jumbo nu ligt. prima verdeling.

    • Beste Els, op dit moment zijn ze in Nederweert bezig met het zuiveren van de riolering.
      Ik weet niet of dit het gevraagde antwoord is m.b.t.. op jouw vraag.?
      Overigens moet het zijn barrière, dit leest wat gemakkelijker.
      Om maar even te bepalen waar de supermarkten moeten komen liggen is natuurlijk ook afhankelijk van de supermarkten zelf, het moet rendabel zijn.

      • Beste Els, op dit moment is men in Nederweert bezig met het zuiveren van het rioleringsstelsel.
        Ik weet niet of ik dit antwoord past bij jouw vraag.?
        De Aldi wordt daarbij steeds vergeten.

      • In het verleden waren er supermarkten die zich in Budschop wilde vestigen. Echter kregen daarvoor géén vergunning. Dat er een heftige discussie over wel of geen randweg , daarvan zullen de meeste inwoners wel van op de hoogte zijn. Echter de gevolgen daarvan betwijfel ik ten zeerste. Er wordt veel geld verspilt aan allerlei zaken die er niet toe doen. Zaken die NIET noodzakelijk zijn . Met andermans geld strooien is makkelijk. Maar wat ook zeker belangrijk is, er soms de humor van inzien zoals bovenstaande reactie van de heer Tinus Tempeleers.

  19. Voor mij alleen maar voordelen. Mogen morgen beginnen!

  20. Henk en Ingrid , als je mijn bericht goed had gelezen kon je lezen dat ik alle begrip heb voor jullie ellende. Ik zou het vreselijk vinden als ik mijn huis hierdoor kwijt zou raken. het is echt niet nodig om op een belachelijke manier hier bij mensen reacties te ontlokken in hoop op begrip.
    De toon van de NEE schreeuwers is schreeuwend naar iedereen die iets anders denkt dan wat in jullie straatje past. En ja zelfs dat snap ik. Maar deze toon zorgt ervoor dat mensen hun schouders ophalen en zich van je afkeren. En wat denk je dat wiij (dorpbewoners) voor jullie kunnen doen? Als de gemeente iets wilt…………….

    • Nou, wij ervaren het andersom, dat de toon van de Ja schreeuwers de boven toon voert. En ik ben benieuwd hoeveel ja schreeuwers zich ondertussen aan hebben gemeld. Wij zullen blijven strijden tegen de randweg tot we er dood bij neervallen en of je daar nu moe van wordt of daardoor van ons afkeert boeit mij eigenlijk helemaal niets.

      • Mooi verwoord Buurvrouw. Henk en Ingrid bevestigen je reactie direct weer. Iemand die zich als JA meld wordt meteen een schreeuwer genoemd. Zeg gewoon eerlijk dat het klote is dat het door je tuin komt en dat je wist dat kans op randweg bestond maar dacht of hoopte dat ie nooit door jouw tuin zou komen. Dat siert je als mens.
        Het nee kamp is begonnen met t shirts, borden langs de weg en bijeenkomsten hoe kun je dan zeggen dat JA schreeuwers de boventoon voert?

  21. …kortom…tijd voor een bindend referendum.

  22. In jullie artikel heb ik nog geen voordeel gelezen…..Beste Randweg, Nee!

  23. @ randwegja@gmail.com.

    De verkeerstromen moeten dringend zo kort mogelijk bij de A2 gescheiden worden om de huidige N275 weg te ontlasten.

    Dus Randweg JA!

    • Top argument! Dat een provincie dat niet ziet of een gemeente daar niet wat meer de nadruk op legt. Op deze manier kunnen over een aantal jaren de mensen via de Lindenstraat het dorp niet meer uit. En dan krijg je pas echt een overbelasting van de Molenweg.

      • Een fietsertunnel bij de Mac en de afslag naar panneweg 2 verplaatsen naar de Mac lost dan veel meer op, het verkeer kan dan veel sneller doorrijden, want het verkeer hoeft niet steeds stil gelegd te worden om de fietsers over te laten steken

  24. Ik ben voor een nieuwe ontsluiting Randweg a2 richting Someren. De nieuwe bewoners wisten van deze discussie af en besloten toch te kopen …Ik begrijp hun argument, niet in mijn achter tuin. Zelf hebben ze vrezen ze last van fijnstof, lawaai en ongemak. Maar beste mensen wij aan deze zijde van Nederweert ervaren al tien tal jaren een toename van dit verkeer met alle rem en optrek bewegingen van de stoplichten. Het door snijden nog steeds van de kernen van Nederweert groot met deze kernen.

    In een wijde boog om Nederweert. Hoe erg is dit. Het opdelen en betere door stroming wie kan daar nu tegen zijn als alleen diegene die er nu hun dure huis hebben staan.

    Men zegt nu jullie aan West slikken jullie maar alleen die enorme toename, en wij zitten lekker.
    Zomers moet je hier eens naar buiten gaan.

    Ik vind het beter als de nieuwe weg er komt.
    Voor de verbinding tussen de kernen, voor de ontlasting dwars door ons dorp, de gezondheid van alle bewoners, de lokale economie.

    Ook kun je met maatregelen zorgen dat geluidshinder kan worden vermindert aan het nieuwe tracé.

    Ik ben bang dat het nog eindeloos wordt getraineerd zodat vervolgens dadelijk alles is vol gebouwd aan die kant richting Someren dat we de vraag niet eens meer hoeven te stellen.

    En dat de Ja stemmers zich niet roeren waarom, omdat dit overschreeuwen van de Nee stemmers totaal geen indruk maakt op hen. Want ze denken alleen aan hun eigen.

    Mijn mening.

  25. Bekijk deze kwestie eens alleen naar de feiten die daad werkelijk bekend zijn.
    hoeveel voertuigen gaan er daadwerkelijk richting helmond.
    gezien de spitsdrukte smorgens 1 uur en savonds 1 uur is, is het totaal ca. 9% van de 24 uur per dag, en helaas het verkeer word drukker in nederland en nederweert
    Hoeveel % van het verkeer gaat bij de lindestraat nederweert in.
    hoeveel % van het verkeer gaat richting helmond en richting venlo.
    Ik verwacht dat de gemeente deze gegevens MOET hebben, en daar een zakelijke afweging/beslising neemt, het is tenslotte veel geld die de weg gaat

    • Als U echt van veilig verkeer Nederweert bent dan zou moeten weten dat het spitsuur ‘s morgens en ‘s avonds echt wel langer dan een uur duurt. Maak daar samen maar een uurtje of 5 van. Dan moet het verkeer door kunnen rijden, als het dan niet door rijdt duurt het spitsuur nog een uurtje langer, door alle opstoppingen. Ga in die tijd eens aan brug 14 zitten, en tel dan de voertuigen die naar Someren gaan en die er vanaf komen. Dat is heus niet allemaal doorgaand verkeer. Kijk dan ook hoeveel verkeer daar uit de Peelsteeg komt, of er weer in rijdt. Daar is die Peelsteeg echt niet op berekend.

  26. Ik snap werkelijk niet dat we nog hebben over een randweg , het geld is er niet voor ook niet voor de uitgekleden verzie .
    gewoon stoppen het heeft al genoeg gekost!!
    En ja de hondenbelasting en andere belastingen zullen omhoog gaan voor een droom.

    • Als er dan toch een Nieuwe randweg (moet) komen maak er dan een Tol weg van! Nederweert heeft er geen voordelen van het kost alleen maar geld , en het verkort de levens van de inwoners van Nederweert.

  27. Daar betaald iedere automobilist al voor Ron…
    Dat heet wegenbelasting..

  28. Als jij later een auto koopt,
    Moet je ook wegenbelasting betalen.

    • Ik rij al jaren een auto en betaal ook wegenbelasting.
      Maar als jij zo graag een randweg wil hebben dan betaal jij er maar extra voor.
      Nederweert hoef niet op te draaien voor de kosten , voor mensen die alleen maar een weg willen om snel om of door Nederweert gaan. Dit brengt Nederweert geen geld op , alleen maar toep in de lucht.

      • ron, blijf lekker wonen in de verleden tijd man.
        misschien kan je midden in de peel een plaggenhut bouwen heb jij van niemand last
        de randweg is nodig en komt!

        • Mooi een plaggenhut geweldig.

          En de randweg is nodig? en komt???

  29. Beste Nico, dit bedoel ik nu, kom met feiten, en niet met ik vind het druk op deze of andere weg.
    Als ik andere reacties lees, het verdiept aanleggen bij de brug, het heffen van tol e.d.
    Is het moeilijk om het voor ieder een juiste oplossing te maken, en wens ik ieder veel sucses met het wel/niet komen van deze weg.
    ik vind het een hoop geld, voor een weg waar er grote twijfels over de noodzaak voor zijn.

  30. @Veilig verkeer Nederweert::

    Wegen leggen ze over het algemeen aan voor dat de behoefte acuut is:

    Stel je eens voor dat de huidige N275 verkeerstroom naar Meijel nog via brug 15 en de Smisserstraat zou moeten rijden?
    Of dat de hele a2 nog via n275 weert verder naar Eindhoven zou moeten rijden?

    Verkeerstromen nemen voorlopig de komende jaren alleen maar toe, en voor de huidige NW randweg is de beste optie om de stromen direct na de A2 te scheiden.

    • Dat klopt, Schultz- Verhagen van verkeer en waterstaat heeft gezegd dat de files met 37% zullen gaan toenemen de komende jaren!
      En op A2 is het hartstikke druk, dat betekend dat er nog meer verkeer komt en dat het verkeer over de N266 steeds drukker wordt.doordat mensen die weg als sluiproute zullen gaan gebruiken om de steeds drukkere A2 te ontwijken!

      • drukker verkeer, apart verschijnsel. Wat is dat precies dan, drukker verkeer? Een Mercedes met ADHD?

  31. Misschien niet geheel onbelangrijk in deze discussie. Wie zit er te wachten op een kanaal boulevard met commerciële activiteiten?
    Als je die wil realiseren moet je dus winkel en of horecapanden aan het kanaal gaan bouwen. Waar gaan de huidige kanaalbewoners dan naar toe?

    Hebben we dan nog meer winkel- en horecalocaties in Nederweert, dan dat we nu al hebben?
    Is dan de haalbaarheid van de randweg niet meteen in het geding?

    Volgens mij is ook iedereen wel voor een randweg of in elk geval voor ontlasting van de rijksweg, maar alleen niet zo belachelijk dicht op de kern zoals het nu het geval is. Alle uitbreidingsmogelijkheden aan de noordkant van Nederweert worden daarmee gelijk ingeperkt. Of je hebt over vijftig jaar weer een randweg midden door je dorp lopen…

    • Toch mooi om te lezen dat Paul voor een randweg is en dat Ron1 zich daar bij aansluit. Dat is er eentje om te onthouden. Geheel mee eens.

      • Ik denk dat veel mensen niet tegen een nieuwe randweg zijn , maar wel hoe het nu voorgesteld word . daar er niet genoeg geld is voor een goede randweg, en daar zit het probleem.
        niet genoeg geld is ook een geen nieuwe randweg.

  32. Gelukkig wordt de tijd,, welke er al is besteed aan allerlei acties/reacties rondom de nieuwe Randweg, niet betaald te worden, De kosten hiervoor benaderen inmiddels de € 20.000.000,- , dit is overigens een ruwe schatting en niet onderbouwd.
    Overigens zijn dat veel reacties ook niet.

  33. Geachte voor en tegen strijders.

    De doorstoom zal hoe dan ook op 1 of andere manier verbeterd MOETEN worden.

    Is de mogelijkheid niet bekeken om een rechtstreekse doorvoer te realiseren van bijvoorbeeld.

    tussen melkveebedrijf van Iersel en de Peelsteeg rechtstreeks naar de A2 te gaan en dan terhoogte van de heugterbroekdijk een mooie fatsoenlijke op en afrit te realiseren.
    gelijk afbuigen na Melkveebedrijf van Iersel (Vanuit Helmond) en rechtstreeks naar de Heugterbroekdijk (A2)
    Geen rotondes maar onder of overgangen realiseren.
    Hierdoor worden de mensen eerder geprikkeld om vanuit weert de autoweg op te gaan en dit alternatief te kiezen.
    Geen rotondes maar onder of overgangen realiseren.
    Deze versie is beter voor mens en milieu en Nederweert.

    Dan ben je de stroom Helmond Maastricht en Visa Versa kwijt.

    Ga dan steggelen over de oplossing MC Donalds naar de aansluiting op deze bovengenoemde weg.

    Met de bovengenoemde oplossing zullen er ook tegens zijn maar naar onze mening wel de eenvoudigste en snelste oplossing.
    Met effectieve geluidsschermen zal het geluid opgevangen kunnen worden.

    Een oplossing moet er komen ivm de vernieuwingen en het dicht slippen van de wegen rond Nederweert.

    Iemand die van en naar huis gaat zal nederweert niet aandoen voor boodschappen als men dit toch in gedachte zou hebben zal men dit doen anders niet.

    Hoogachtend,
    een verkeersspecialist die elke dag in deze ellende mag staan rond Nederweert.

  34. Beste verkeers specialist.
    via eindhoven naar helmond rijden is volgens tomtom 3 min. Langer rijden dan via someren.
    voor de genoemde argumenten van u vind ik het een dure weg die de gemeente en bewoners niet kunnen veroorloven.
    en een nieuwe weg zal een aanzuigende werking hebben, en dat is ook een feit.
    men moet eerst maar eeens zorgen voor een betere doorstroming op de a2 vanaf valkenswaard naar eindhoven, bv. 3 baans in de spits, en de bestuurders moeten schijnbaar weer eens leren in – uitvoegen en weer rechts rijden, dit scheelt ook weer in de file vorming

    • Geachte,
      .
      .
      Ik zou zeggen probeer het eens in de ochtend- en avondspits. Of het 3 minuten sneller is zoals u suggereert.
      Het betreft alle woongelegenheden en aanverwanten tussen Helmond en Nederweert.
      Jammer dat men er zo een uitleg bij dient te vernoemen.
      .
      En beste dom dom als het een nieuwe aan te leggen N-weg betreft voor ontlasting van een dorpskern waardoor de verkeersdoorstroom en verkeersveiligheid bevordert wordt (de huidige loopt door het dorp te zien aan de blauwe Nederweert borden om het u te verduidelijken) dan is aanvraag via de Europese unie mogelijk en dient de overheid hierook aan mee te betalen.
      Dus met andere woorden Brussel betaalt mee en Nederweert hoeft niet het gehele bedrag te voldoen.
      .
      Deze optie is nergens terug te vinden in de duren onderzoeken uitgevoerd iov de gemeente
      .
      Naam van u zegt genoeg

  35. Ik ben het overigens geheel met u eens dat de gehele a2 verbeterd dient te worden.
    Als ook de a67 en a58.
    .
    Blijkbaar zoals ik begrepen heb schort het aan de samenwerking tussen de bestuurders van de betreffende gemeentes, overige bestuurders of/en omliggende die zich er mee bemoeien.
    .
    Deze wegen hadden reeds aangepast moeten zijn,
    de regio Eindhoven heeft belangrijke industrieën waar elke dag een grote stroom werkende en aanverwanten naartoe trekt en s’avonds visa versa.
    .
    .
    Kunnen wij er ons niet beter op richten dat Nederweert straks niet zo een gelijke puinhoop wordt.
    Dat Nederweert leefbaar blijft door slimme aanpassingen te doen in het heden zodat opvolgende generaties hiervan kunnen of zullen profiteren.
    .
    Er moeten toch oplossingen gevonden worden waarin het merendeel zich in kan vinden.
    .
    Mvg

  36. Beste specialist,
    Dom ben ik niet hoor, ik zit dagelijks op de weg in nederland en omstreken.
    de genoemde verkeersdrukte in nederweert valt reuze mee, is alleen een uur smorgens en savonds, snap niet waar men zich druk om maakt.
    Rij smorgens maar eens door Heeze Leende, daar staat men midden in de kernen stil.
    de hele verkeerdrukte in nederweert is niks om je druk te maken.

    met vriendelijke groet slimpie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie