Skip to content

Boeiende informatieavond op donderdag 3 november

Redactie
31 oktober 2016 | 11:50

Advertentie

Drugslab Ospel-5Op donderdag 3 november vindt in de raadzaal in het gemeentehuis van een Nederweert een boeiende informatieavond plaats over veiligheid in het buitengebied. Brandweer, politie en gemeente informeren u graag over wat we samen kunnen doen om de veiligheid te vergroten.

Veilig wonen en werken in het buitengebied van Nederweert

Nederweert heeft een prachtig buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. We zien echter ook een aantal ongewenste ontwikkelingen in het buitengebied. Agrariërs hebben te maken met diefstal (o.a. diesel en koper) en vernielingen, er wordt gecrost met auto’s of motoren en criminelen dumpen er drugsafval. Ook de brandweer heeft te maken met incidenten in het buitengebied waar ze vaker de handen vol aan heeft. Dit willen we niet in ons buitengebied.

Oren en ogen
Op donderdag 3 november gaan politie, brandweer en gemeente graag het gesprek met iedereen aan over het onderwerp. Bewoners en gebruikers vormen extra oren en ogen in het buitengebied. “Het veiliger maken van het buitengebied en je eigen leefomgeving doe je samen,” aldus wijkagent Ivo Kwantes. Ook burgemeester Evers is tijdens de avond aanwezig.

Gratis SDNA kits
Een greep uit wat er aan bod komt: bedrijfscriminaliteit AGRO, diefstal uit schuren, project Meld Misdaad Anoniem, het Actieplan Stal branden en tips over Brandveilig Leven. Aanwezigen maken kans op een gratis SDNA kits, waarmee je waardevolle spullen kunt markeren en ze zo beter beschermt tegen diefstal. Gemarkeerde producten zijn voor de politie bovendien eenvoudiger terug te leiden naar de rechtmatige eigenaar.

Kortom: een boeiend programma, met onderwerpen waar we iedereen graag bij betrekken. We hopen dan ook veel belangstellenden te mogen begroeten in het gemeentehuis Nederweert Het programma start om 19.30 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie