Skip to content

Nederweert Anders organiseert meedenk en meepraat avond

Redactie
1 november 2016 | 20:11

Advertentie

Nederweert Anders politiek 2Nederweert Anders organiseert  donderdag 3 november om 19.30 uur een meedenk en meepraat avond in Sporthal “De Bengele” waarvoor ze alle Nederweertenaren van harte uitnodigt.

De volgende vragen komen aan de orde.

  • Wat dan anders?
  • Hoe dan anders?
  • Met wie dan anders?

Nederweert Anders

Een 40-tal Nederweertenaren heeft de stoute schoenen aangetrokken en wil aan de slag met een nieuwe lokale politieke beweging. De groep maakt zich grote zorgen over de toekomst van Nederweert. Ook de wijze waarop de gemeentelijke politiek opereert en de belangrijke besluiten genomen worden, is aanleiding voor het initiatief Nederweert Anders.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van Nederweert Anders.

Advertentie

16 Reacties

  1. Waarom vertellen ze niet wie achter dit clubje zit? Heb zo’n vermoeden dat het, het zelfde clubje is dat achter de “randweg nee” actie zit.
    Dus allemaal voor eigenbelang…???…

    • Volgens mij heeft dit niets met de Randweg te maken. Enkele maanden geleden stonden alle namen van de initiatiefnemers onder de aankondiging. Wat mij opviel was, dat het een hoog pvda-gehalte had. En anders even de Facebookpagina bekijken……. in plaats van suggestieve opmerkingen het web op slingeren.

  2. Misschien eerst maar eens luisteren die avond ipv te gaan roepen randweg enz. Wat dachten jullie van de fijnstof? Laat je eerst eens goed informeren ipv te gaan roepen aub.

    • Volgens Mien Meining roep ik niets over fijnstof en/of over de randweg.
      Natuurlijk kan ik mij eerst goed laten informeren maar volgens Mien Meining ben ik dat al.
      Partij met verlopen datum in een nieuwe verpakking, maak er dan een heel nieuwe, plaatselijke, partij van en “doek” de oude op.
      B.v. PZW. Partij zonder werkers.
      PTA. Partij tegen Randweg
      Aap Anti arbeiders partij.

  3. Discussies over agro en fijnstof worden vaak gestart door Import nederweertenaren.
    Ze gaan dan vaak volledig voorbij aan het feit dat een van de grootste bronnen industrie en verkeer zijn.

    Tuurlijk werken en steeds minder mensen in de agro business maar daar liggen toch de roots van Nederweert. Getuige de verhalen zoals ze ook op deze site te lezen zijn.

    En niet te vergeten, de consument heeft de agro business gemaakt zoals deze nu is.
    Veel mensen gaan voor de Kiloknallers in de supermarkt met lage prijzen voor de boer.

    Gevolg dat men met 50 koeien of 800 varkens al jaren de kost niet meer verdient , en dat is dan weer duidelijk te zien in het buitengebied.

    • Als die personen, die nu te hoop lopen tegen de boeren door hun aan te wijzen als de grote schuldige van fijnstofuitstoot ook toegeven dat de A2 en N275/N266 ook een 2de grote bron van fijnstofuitstoot is in Nederweert.
      Dan moeten die personen toegeven, dat een nieuwe randweg misschien wel eens nodig zou kunnen zijn!
      Want als je goed kijkt dan zie je, dat de personen die de boeren als de grote schuldige aanwijzen van fijnstofuitstoot vaak dezelfde zijn die ook tegen de randweg zijn!
      En dat noem ik nou een halve waarheid spreken, zaken die je bevallen die zeg je en die je niet bevallen die laat je achterwege!

    • Dit is oude informatie van een paar jaren terug, is daar ook rekening gehouden met de wegverbredeningen aan de Brabantse kant van de N266 nml tussen Den Bosch en in de verdere toekomst Asten?
      Want dat gaat ook gevolgen hebben aan de Nederweerter kant van de N266 op de langere termijn.

  4. Beste Roy en VDRW, ik begrijp uit je woorden dat je zelf ook kiloknallers produceerd ?
    fijnstof uit d kiloknallers of auto’s, beide is nix waard voor je longen.
    En te veel in gem nederweert van kiloknallers hebben we zeker.

    • Beste ikwisthetwel, van Roy dat weet ik niet maar ik heb nooit kiloknallers geproduceerd. Ik heb altijd voor diverse werkgevers gewerkt, en ben nu gepensioneerd!

  5. en die randweg, die nog dichter bij huizen komt dan de A2, die stoot geen fijnstof uit denk jij meneer/mevrouw “voor de randweg”??

    • Beste buurt, als u met de auto gaat rijdt u dan ook over de N275 en de huidige N266? Zo ja dan bent u een beetje hypocriet, want uw auto stoot ook fijnstof uit.
      Want u rijdt dan zelf over bovennoemde wegen en de mensen die daar aan die wegen wonen krijgen uw fijnstofuitstoot!
      Terwijl u zelf geen fijnstofuitstoot van andere mensen in uw achtertuin wilt hebben!

    • De discussie over fijnstof en de randweg slaat nergens op, wat maakt het uit of de fijnstof links of rechts in nederweert terecht komt. Vermindering komt alleen van schonere auto’s, minder km rijden en een goede doorstroming zonder veel remmen en optrekken dus geen randweg met 6 rotondes maar een oplossing dat het verkeer rustig in een zelfde tempo door rijdt

  6. @ buurt,
    Je auto op de oprit, en die van je buren stoten ook fijnstof uit als men die start.

    De meneer die net als ik voor de randweg is, doelt op het feit dat een betere doorstroom en spreiden van de uitstoot tot minder uitstoot (beter doorstroom) en puntbelastingen (spreiden verkeer) gaat leiden.
    Ook voor mensen die langs de N275 en de huidige N266 wonen.

    • Het zijn niet alleen de auto’s die fijnstof uitstoten. Denk ook eens aan de vele houtkachels, vuurkorven enz die nodig of onnodig gestookt worden. De ligging van de evt toekomstige randweg kan ook een stuk verder richting Someren rechtstreeks op de A2 aangesloten worden………..en kanaalzone ….daar kunnen een aantal ideeën/ dromen van geschrapt worden. Houden we misschien nog geld over voor dingen die er echt toe doen. Het moet allemaal zo groots! Het zijn de kleine dingen die het doen. …….Hoe simpel kan het zijn?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie