“Vandaag bij ons op het bedrijf geweest voor een opname 24kitchen!” schrijft Coen Verkooijen uit Ospel trots op Facebook. De Vlaamse kok Wim Ballieu van het programma “24Kitchen” steekt in een nieuwe reeks “De Streken van Wim” de grens over voor een culinaire roadtrip door Nederland. Tien afleveringen lang maakt hij klassieke Belgische gerechten op basis van de beste Hollandse ingrediënten.
Vrijdagmiddag gaat Wim koken met de champignons op een buiten lokatie midden in de stad. Alle leveranciers van producten zijn uitgenodigd om aan te schuiven en te genieten van al het lekkers.
Belgische editie 24kitchen in Ospel
In het programma trekt Wim met zijn jeep en mobiele keuken van streek naar streek, op zoek naar typisch Nederlandse producten en de gepassioneerde mensen die verantwoordelijk zijn voor het productieproces. De reis brengt hem langs kwekers en telers, boeren en bakkers en hij leert niet alleen hen, maar vooral hun producten beter kennen. Voorbeelden zijn stoofvlees met Friese mosterd en bier, kalfstong met champignons , steak tartaar met Amsterdamse tafelzuren en vol-au-vent met Chaams hoen.
De Streken van Wim is elke donderdag om 19:00 te zien op 24Kitchen. Het programma waarbij kok Wim Ballieu kookt op het bedrijf van Coen wordt midden december uitgezonden.
Er zijn nog geen reacties geplaatst