Skip to content

Enthousiast over een energiecoöperatie? Doe mee!

Glendi
8 november 2016 | 17:00

Advertentie

Ben je energiebewust? Maak je je zorgen over de klimaatverandering en wil je hier wat aan doen? Wil je samen kijken naar energiebesparing en duurzame energieopwekking? Zo ja, dan is deelname aan een lokale energiecoöperatie misschien wel iets voor jou.

Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag met energiebesparing en duurzame energie. Binnen de gemeente hebben een aantal enthousiaste mensen elkaar al gevonden en hebben samen een lokale energiecoöperatie gevormd. De gemeente ziet veel meerwaarde in deze samenwerking. Een lokale coöperatie kan immers voor de inwoners van Nederweert een prima netwerkorganisatie en kennisloket zijn op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Dit ter ondersteuning van hopelijk vele projecten binnen Nederweert die er nog gaan komen.

Het zou fijn zijn als de energiecoöperatie verder wordt versterkt met nieuwe mensen en initiatieven. Voor een verkenning van de mogelijkheden op het gebied van lokale duurzame energieopwekking en energiebesparing organiseert de gemeente een workshop op donderdag 1 december om 19.00 uur in sportcentrum De Bengele. Leden van de energiecoöperatie sluiten uiteraard ook aan bij de workshop.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot vrijdag 18 november bij Hans van de Kerkhof via h.vandekerkhof@nederweert.nl

Advertentie

2 Reacties

  1. Wie weet waar de molen komen te staan?

  2. Molen? Liever niet.
    Behalve dat het horizon vervuiling is, is het voor Nederweert niet de beste oplossing.
    Mooi stuk, waar de molen overigens redelijk positief uitkomt is het onderstaande blog. Lees ook de comments.
    https://jaspervis.wordpress.com/2015/11/28/hoeveel-co2-kost-al-dat-staal-van-een-windmolen-eigenlijk/

    Wat willen mensen die investeren in groene energie? Minder kosten? Beter milieu en leefomgeving?
    Geld besparen is leuk maar schonere leefomgeving is een luxe.

    Voor Nederweert, maar beter gezegd regio Limburg en Brabant zijn er andere veel urgentere problemen. De luchtkwaliteit is hier schrikbarend slecht
    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3359873/How-polluted-country-Nasa-map-shows-changing-levels-nitrogen-dioxide-world.html

    Voor Nederweert betekend dit dat we de uitstoot van fijnstof maar ook uitstoot van broeikasgassen moeten aanpakken. Moeten we ons tegen boeren gaan richten?
    Nee, met hakken in het zand bereik je niets. Samenwerken en kijken naar oplossingen. Vang gassen af van en gebruik deze om energie op te wekken. Goed voor de boer, goed voor millieu. Daarnaast als tegenprestatie verplichten dat de wasinstallaties altijd draaien. Biosgasplus.nl is een voorbeeld wat er allemaal mogelijk is.
    Door op deze manier actief met je omgeving om te gaan laat je zien dat je als gemeenschap in staat bent om verschillende doelen te combineren en daar positief resultaat uit te halen. Dit heeft veel meer impact dan een molen en bewijst dat je buiten de gehyped windmolens en zonnepanelen kan denken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie