Skip to content

Weerterbos, Waterbos

Redactie
20 november 2016 | 9:00

Advertentie

weerterbos-koolespeelke-maurice-nijstenIn de populaire serie Natuurlijk Limburg op L1 televisie is dit seizoen “85 jaar Limburgs Landschap” te zien. Het verleden, het heden en de toekomst komen voorbij onder de noemer: zo was het… zo is het nu. Op zondag 20 november (vandaag) kun je kijken naar de aflevering over het Weerterbos.

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Weerterbos
Het Weerterbos wordt doorsneden door de Oude Graaf, een gegraven beek. Deze wordt o.a. gevoed door kwelwater. Het Koolespeelke aan de oostrand van het Weerterbos is het eerste herstelde ven.
Presentator Edmond Staal ontmoet in het Weerterbos oud-collega Sjors de Kort, oud-medewerker van Stichting het Limburgs Landschap. Weerterbos, waterbos. Het beheer is gericht op een geleidelijke vernatting van het Weerterbos en wel door gecontroleerde verhoging van het waterpeil in het gebied. Dit alles om de natuurwaarden van het gebied verder te vergroten.

Dicht bij huis
Het Weerterbos is voor omwonenden een prachtig wandelgebied. Zo wandelen echtpaar Alf en Heidi Janssen samen met hun dochtertje Anne-Fleur vaak door het bos. Hier genieten zij van de prachtige natuur en soms wordt er ook een blik geworpen op de grazende Exmoorpony’s. Deze stoere oerpaardjes grazen sinds een aantal jaren in het Weerterbos.

Natuurlijk Limburg
Natuurlijk Limburg is 4 september begonnen en tot medio december elke week te zien op zondag om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur op L1 TV.

Aflevering gemist? Op de website van L1 TV en van Het Limburgs Landschap zijn alle afleveringen nog eens rustig terug te kijken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie