Skip to content

Leergeld Weert e.o. zoekt coördinator en bestuurslid

16 november 2016 | 20:00
Reading. Two kids lying on the floor and reading a book

Stichting Leergeld Weert e.o. ondersteunt kinderen, waarvan de ouders een laag inkomen hebben, zodat zij kunnen deelnemen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten. Onder andere worden contributies betaald voor sportclubs, muziekonderwijs, jeugdverenigingen of er wordt een fiets of computer verstrekt. In 2016 heeft Leergeld Weert e.o.  al 450 kinderen daadwerkelijk kunnen helpen. Door het toenemend aantal hulpvragen zoekt de stichting Leergeld voor de regio Weert, Nederweert en Cranendonck een tweede coördinator. Vanwege het aftreden van een bestuurslid is Leergeld  Weert e.o. tevens opzoek naar een kandidaat bestuurslid. Beide betreffen vrijwilligersfuncties.

Coördinator hulpvragen
De aanmelding en de afwikkeling van alle hulpvragen gebeurt door de coördinator. Als een hulpvraag binnenkomt dan wordt die doorgeleid naar een vrijwillige intermediair die een huisbezoek aflegt bij de hulpvrager. Deze doet dan en intake en koppelt deze terug naar de coördinator, die de aanvraag beoordeelt aan de hand van de vastgestelde criteria en regelt tevens de financiële afwikkeling met verenigingen en leveranciers. Wij zoeken een vrijwilliger die, naast affiniteit met de doelstellingen van Leergeld, met name ook belangstelling heeft voor het werken met de computer, via een specifiek softwarepakket van Leergeld, ten behoeve van de diverse administratieve handelingen die met de aanvraag, afwikkeling en financiering gepaard gaan. Er kan zowel vanuit een kantoor in Weert of thuis gewerkt worden. Er wordt samengewerkt met een ervaren coördinator en een team van vrijwillige intermediairs.

Bestuurslid
Leergeld Weert e.o. is een zelfstandige stichting die is verbonden aan Leergeld Nederland. Op dit moment bestaat het bestuur uit 4 leden. Vanwege het aanstaande vertrek van een van de bestuursleden zoeken we geïnteresseerde kandidaten voor de opvolging. Gezien de samenstelling van het bestuur heeft het enige voorkeur dat bestuurskandidaten woonachtig zijn in Nederweert of Cranendonck. Het bestuur neemt waar nodig besluiten inzake de werkzaamheden, wijze van hulpverlening en de financiën en onderhoudt contacten met sponsoren, gemeenten en andere organisaties waarmee wordt samengewerkt.

Meer informatie over leergeld Weert e.o. is te vinden op www. leergeldweert.webklik.nl.   Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek via leergeldweert@gmail.com. Laat kinderen meedoen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie