Skip to content

Het dilemma!

Redactie
24 november 2016 | 16:00

Advertentie

De term dilemma duidt gewoonlijk een keuze aan uit twee of meer alternatieven, die even (on)aantrekkelijk zijn. De keuze kan daarom niet alleen op een logische basis gemaakt worden. De weg om uit een dilemma te geraken is dan ook vaak een zeer persoonlijke keuze.

Hoe kom je voor jou gevoel tot de juiste beslissing. Het lijkt vaak een keuze uit twee mogelijkheden waar aan beide keuzes nadelen hangen. Dit maakt het vaak tot een netelige kwestie. Kiezen uit twee kwaden of kiezen uit twee goeden. Beiden lastig en kan veel energie vergen, slapeloze nachten opleveren.

Een lastige keus tussen twee onaangename zaken kunnen je uiteindelijk ook fysiek belasten.

Heb je ooit moeten kiezen tussen twee opties en achteraf gezien bedacht dat de andere mogelijkheid misschien wel beter was geweest. Dan blijft het zelfs ook na de beslissing nog wringen. Het volgende dilemma is dan geboren. Moet ik aan mijn eerdere keuze vasthouden of mag ik opnieuw kiezen.

Het leven biedt groeimogelijkheden en een dilemma daagt je uit om keuzes te maken, stappen te zetten. Als je hier met open blik naar kunt kijken en juist de kansen kunt zien zijn de alternatieven meer dan alleen de twee opties die er lijken te zijn.

Hoe kies ik? 

Een keuze maak je niet alleen door vanuit het hoofd het dilemma te benaderen, maar ook vanuit het hart. Verstandelijk weet je het heel snel, maar wat is de keuze vanuit het hart. Hoe krijg je nu helder wat je wil?

Als de keuze wordt gemaakt door hoofd en hart met elkaar te verbinden wordt het een uitgebalanceerde keuze, intuïtief weet je dan wat je moet kiezen.

Wij hebben de expertise om hierin te begeleiden en helderheid te verschaffen. Binnen een uur laten we je andere kanten van het dilemma ervaren en brengen we hoofd en hart samen en zorgt de intuïtie voor het “AHA Erlebnis”.

Wij zijn de specialist. Kom maar op met je dilemma’s!

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie