Skip to content

Mogelijk persoonsgegevens gemeente Nederweert gelekt

Redactie
5 december 2016 | 13:22

Advertentie

toetsenbord-privacyDe persoonsgegevens van inwoners van de gemeente Nederweert en andere Limburgse gemeenten liggen mogelijk op straat. Oorzaak is een gestolen laptop van een medewerker van een bedrijf die in het kader van de wet WOZ werkzaamheden heeft uitgevoerd voor verschillende gemeentes in Limburg. Het gaat om de gemeenten Beek, Meerssen, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Stein en Venlo.

Mogelijk datalek

Men kan niet uitsluiten dat gegevens op de laptop door onbevoegden konden worden benaderd of dat de gegevens zijn vernietigd en doet daarom aangifte bij de Autoriteit Persoonsgegevens van een datalek zoals bedoeld in de Wet bescherming Persoonsgegevens. BsGW benadrukt dat de leverancier geen toegang had tot financiële gegevens, telefoonnummers, e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden en bankgegevens. “Het is dus uitgesloten dat deze gegevens op de laptop stonden“, aldus BsGW. Wel zijn misschien Burgerservicenummer, achternaam en initialen, adres, geboortedatum en KVK en RSIN-nummer te herleiden geweest.

Een kwaadwillende zou misbruik kunnen maken van gegevens. Het risico hierop is klein, maar misbruik van persoonsgegevens valt niet uit te sluiten. BsGW  adviseert inwoners bij een vermoeden van dergelijk misbruik contact op te nemen met BsGW op 088-8420420.

Advertentie

4 Reacties

  1. Wacht eens even, de overheid staat toe dat derden toegang tot gegevens hebben, maar laat ook toe dat deze gegevens op mobiele datadragers kunnen worden meegenomen.
    Hoe kun je #@!#- (censuur) dan controleren wat er met die gegevens gebeurd?
    Nou elke klots weet het antwoord: gewoon niet.
    Dat hele facebookende volksstammen zo dom zijn om hun hele hebben een houwen online te gooien betekend niet dat iedereen het geen ruk kan geven wat er met gegevens gebeurd.
    Of de gegevens al dan niet op straat liggen doet er niet toe. Met deze gegevens is het echter wel eenvoudig om mensen te manipuleren.
    De overheid alhier moet zich eens terdege achter de oren krabben en leren van de geschiedenis.
    En wat gebeurd er met de verantwoordelijke ambtenaren?
    Niet alleen de eigenaar van de laptop maar vooral ook de beleidsmakers en toezichthouders moeten tegen het licht worden gehouden. Hier mag niet lichtzinnig mee worden omgegaan. En ergens zit.en structurele fout.

  2. Je hebt helemaal gelijk Floor maar weet je wat nog het ergste is. Onze gemeenteraad (en dus indirect wijzelf) heeft besloten om met het BsGW te gaan werken. Heeft de raad dan niet de juiste info gekregen of weer eens een besluit genomen zonder echt de gevolgen ervan te zien. Mogelijk moet je dus niet alleen de veantwoording bij de ambtenaren maar ook bij onze vertegenwoordigers, de gemeenteraad, leggen.

  3. @ floor
    Je hebt een punt.
    Misschien een “Code 7 GBA” aanvragen bij gemeente.
    Mogelijk zou dat voor velen al iets kunnen helpen.

  4. waarom hoor ik niets van de gemeente nederweert zelf.
    wat informatie zou toch handig zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie