Skip to content

Arriva van start, maar bushaltes in Nederweert nog niet gereed

Redactie
11 december 2016 | 21:48

Advertentie

bus-arriva-nederweert-2Vanaf vandaag is Arriva gaan rijden met de nieuwe bussen én is de nieuwe dienstregeling van start gegaan. Ook in Nederweert hebben we de nieuwe looks van de bussen al gezien.

In Nederweert komen ook vier nieuwe bushaltes voor de zogenaamde Qliners, een bus voor snelle verbinding tussen Venlo – Helden/Panningen – Meijel – Weert. De afgelopen week zijn in een razend tempo bij de rotonde bij Nederweert-Eind twee nieuwe bushaltes gecreëerd voor deze Qliner 370. Ondanks dat ze nog niet helemaal klaar zijn, kunnen reizigers daar vanaf vandaag wel in – en uit stappen. Er komen volgens planning ook twee bushaltes aan de Randweg Zuid ergens nabij de Lindenstraat. Hiervan is echter nog geen spoor te bekennen. Navraag bij Arriva en de gemeente leert dat niet bekend is waar deze haltes precies komen te liggen en dus ook nog niet begonnen zijn met de aanleg ervan. Problemen in communicatie, uitvoering en vergunningen liggen ten grondslag aan de vertraging. De haltes komen te liggen aan een provinciale weg dus in principe is het de provincie die hier de touwtjes handen heeft. Er staat komende week een overleg gepland om vaart in de uitvoering te krijgen. Tot die tijd is er een tijdelijke oplossing.

Tijdelijke oplossing

Arriva heeft de volgende tijdelijk oplossing: Reizigers kunnen tijdelijk in/uitstappen bij de oostelijker gelegen nieuwe halte “Nederweert, Brug”, de halte nabij de rotonde bij Nederweert-Eind. Daarnaast is er in de spitsuren een pendelbusje tussen Ospel-Nederweert. Reizigers uit Meijel kunnen in Ospel (bushalte Centrum) overstappen op het pendelbusje naar Nederweert. Dit busje stopt dan op alle haltes in Nederweert (Aerthijsplein, Klaarstraat, Klaarstraat/Kapel, St Rochusstraat, Schoolstraat, Pinnenhof, Loverstraat, gemeentehuis en Lindenstraat).  Andersom kunnen reizigers van Nederweert richting Meijel bij diezelfde haltes met het pendelbusje naar Ospel en daar overstappen op de lijn 370 richting Meijel.

Voor meer (actuele) informatie kun je kijken op www.arriva.nl.

Advertentie

2 Reacties

  1. gemiste kans budschop geen halte bij ospelseweg b.v zwembad buurt?

  2. Tja, 5-sprong op Budschop een knooppunt met diverse buslijnen, behalve de lijn komende vanuit Ospel. Zo jammer.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie